Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Stanko Zrilić ipak za predsjednika ili potpredsjednika HSLS-a

Autor: Nives Rogoznica

08.09.2009. 22:00
Stanko Zrilić ipak za predsjednika ili potpredsjednika HSLS-a


Predsjednik  Županijskog vijeća HSLS-a Zadarske županije i aktualni potpredsjednik stranke na nacionalnoj razini Stanko Zrilić u sljedećih deset dana, kazao je za naš list, odlučiti će hoće li se kandidirati za predsjednika ili potpredsjednika HSLS-a.
– Na sjednici Predsjedništva HSLS-a u ponedjeljak doneseni su svi akti koji omogućuju održavanje izbornog sabora koji će se najvjerojatnije održati 14. studenog i na kojem će glasovati 1.000 delegata. Sabor će se najvjerojatnije održati na Plitvičkim jezerima, ali razmatraju se i mogućnosti održavanja u Istri, Varaždinu i Splitu. Od prekjučer je otvorena i kampanja za isticanje kandidatura za predsjednika, a ja ću u sljedećih osam do deset dana odlučiti hoću li istaknuti kandidaturu za predsjednika ili potpredsjednika stranke, kazao je Zrilić.
14. rujna Središnje vijeće HSLS-a donijet će pravilnik po kojem će biti birani oni delegati za izborni sabor koji se ne nalaze među dužnosnicima stranke kojima njihova funkcija osigurava sudjelovanje na saboru.
– Ključ za izbor tih delegata bit će poznat nakon što se donese pravilnik, ali prilikom usvajanja ključa vrednovat će se uspjeh ogranaka na način da, primjerice, onaj ogranak koji ima jednog vijećnika u daje temeljem tog uspjeha dva delegata, a tome treba dodati i kvotu za velike gardove. U ovom trenutku mogu samo reći da će Zadarska županija bili županija  s najvećim brojem delegata, jer imamo najveći broj ogranaka i najbolje rezultate, dodao je Zrilić.
Do sada su se za predsjednika stranke kandidirali aktualni zamjenik predsjednice Davor Žmegač i potpredsjednik Dražen Breglec, te predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darinko Kosor.