Zbog vožnje u suprotnom smjeru kažnjen 71-godišnji Našičanin

Slika korisnika admin
autocesta
Opasna vožnja autocestom

Nakon što je u nedjelju navečer zadarska policija uhvatila i sankcionirala neopreznog 62-godišnjeg Zadranina koji se na brzoj cesti iz smjera Dračevca u smjeru Zemunika, osobnim vozilom kretao u suprotnom smjeru, jučer ujutro uslijedila je nova dojava o istom prekršaju, a ovaj put riječ je bila o dionici autoceste od čvora "Maslenica" prema Svetom Roku u pravcu Zagreba.

Iako je 71-godišnji vozač osobnog vozila marke "peugeot 206" našičkih registarskih oznaka ubrzo i sam shvatio kako se kreće u suprotnom pravcu,  njegovu vožnju krivim kolničkim trakom zamijetili su i djelatnici HAC-ove tehničke jedinice "Maslenica" koji su tamo bili na terenu. Oni su Našićanina zaustavili nakon što je u suprotnom pravcu prevalio dionicu od četiri kilometra te ga potom vratili natrag do Maslenice gdje se ponovno uključio u promet u pravcu Zagreba.

Djelatnici HAC-a odmah su o ovom prekršaju izvjestili policiju koja je neopreznog vozača dočekala iza tunela Sv. Rok te ga tamo zaustavila radi kontrole.  Alkotestiranjem je utvrđeno kako vozač nije bio pod utjecajem alkohola, no zbog vožnje u suprotnom pravcu zaradio je prekršajnu prijavu sukladno Zakonu o sigurnosti u prometu.

Na zadarskim cestama ovo je već četvrti slučaj vožnje u suprotnom smjeru u posljednjih mjesec dana, a samo pukom srećom sve ove opasne vožnje završile su bez da je itko ozlijeđen.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno