Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

David Bajlo dvaput zlatni, skromni mlađi seniori

08.09.2010. 22:00
David Bajlo dvaput zlatni, skromni mlađi seniori


Natjecanje su na Pagu, u Stobreču, Kukljici te na otoku Braču odradili seniori i mlađi seniori (U-21) u lovu štapom s obale i iz brodice te seniorke u lovu štapom s obale
Krajem prošlog vikenda održana su međužupanijska natjecanja u sportskom ribolovu štapom s obale i iz brodice. Natjecanje su na Pagu, u Stobreču, Kukljici te na otoku Braču odradili seniori i mlađi seniori (U-21) u lovu štapom s obale i iz brodice te seniorke u lovu štapom s obale.
Zadarski seniorski sastav Zubaca, koji je nastupio sa sedam natjecatelja ostvario je vrlo dobre rezultate u lovu štapom iz brodice u Stobreču. Tako su Zadrani u pojedinačnom redoslijedu osvojili jedno treće mjesto, dok su ekipno zaslužili zlatna i srebrna odličja i tako izborili nastup na Prvenstvu Hrvatske. U pojedinačnim natjecanjima Zubatac je osvojio treće, šesto, osmo, deseto i 13. mjesto. Učinak je to koji donosi nastup na PH. Slabiji plasman ostvarili su Robert Budanović (26.) i Dubravko Pejdo (39.), dok je jedini predstavnik paške Orade Oliver Alaburić bio 44.
Na Pagu mlađi seniori
Mlađi seniori iz Zadarske županije nastupili su na Pagu u lovu štapom iz brodice, ali se nisu baš proslavili. Deveto, deseto i jedanaesto mjesto nisu i realna slika njihovih vrijednosti, tim više što je većina njih dio državne reprezentacije ili su vrlo blizu ulasku u nacionalnu sekciju. Šime Bobić i Frane Bogdanić iz biogradske Podlanice nisu zadovoljni svojim plasmanom. Smatraju da je to bio samo njihov loš dan jer su na te rezultate utjecale i neodgovarajuće vremenske prilike.
– Vjerujemo da možemo bolje na Prvenstvu Hrvatske – poručili su.
Reprezentativac Nino Jukić iz zadarskog Zubaca, morao se zadovoljiti 11. mjestom.
– Nije išlo. Ni vrijeme nije bilo baš najpovoljnije pa je i to utjecalo na konačan poredak. No, Prvenstvo Hrvatske će biti nešto sasvim drugo i tu biti dosta dobrih rezultata – smatra Jukić.
Ardena srebrna
Seniorke su svoje ribolovne vještine i štapove ukrstili na Braču u Supetru, pokušavajući ostvariti što bolje rezultate jer samo oni najbolji mogli su otići korak dalje – na Prvenstvo Hrvatske. Nastupile su sve reprezentativke, a to znači najbolje hrvatske natjecateljice pa ne čudi podatak da su grami ulova odlučivali o plasmanu. Lovilo se od 7 do 97 komada, koji su na kraju i odlučili ponajbolje. Ardena Bajlo, članica Zubaca, uspjela je sa 145 komada riba i težinskim ulovom od 3.298 bodova, u dva dana lova osigurati srebrnu medalju, dok ja njena klupska kolegica Gordana Sikirić s ulovom od 124 ribe i bodovnim saldom od 3.126 bodova zauzela izvrsno treće mjesto. Sikirić je drugog dana bila najuspješnija seniorka, koja je jedina ulovom prešla 2 kg. Ostale zadarske seniorke ostvarile su donekle dobre rezultate, ali ono što veseli jest da će njih pet, Ardena Bajlo, Gordana Sikirić, Nada Miletić, Nikolina Kotlar i Davorka Volarević, nastupiti na PH koje će se održati na Korčuli.
Fenomen David Bajlo
Seniori su plasman na PH u lovu štapom s obale tražili na međužupanijskom natjecanju koje je održano u Kukljici na kojem je nastupilo 48 natjecatelja. Među njima našlo se i sedam natjecatelja zadarskog Zubaca, tri iz paške Orade te jedan iz zadarskog Donata. Lovilo se dva dana, a rezultati su bili jako dobri. Svoju kvalitetu još je jednom potvrdio David Bajlo (Zubatac), koji je u oba dana bio iznad svih natjecatelja s najvećim brojem ulovljenih riba i isto tako i težinskim omjerom. Pripalo mu je zlato u pojedinačnom plasmanu, a s Dubravkom Pejdom i momčadsko zlato. U oba dana ulovi su varirali pa su na kraju odlučivali i grami. Ipak županijski ribolovci David Bajlo, Dubravko Pejdo, Marko Sikirić, Ivan Galzina, Robert Budanović i Mladen Bajlo iz Zubaca te Oliver Alaburić iz Orade trebaju biti zadovoljni, jer su svojim ulovima osigurali i nastup na PH.


 REZULTATI


Seniori, štap brod:
Pojedinačno: 1. Ivan Matas (Špinut, Split) 11,0, 2. David Pinezić (Meduza, Rovinj) 11,0, 3. Slavko Štrkalj 16,0, 6. Marko Sikirić 19,0, 8. Tomislav Štrkalj 22,0, 10. David Bajlo 23,0, 13. Ivan Galzina, 26. Robert Budaynović, 39. Dubravko Pejdo (svi Zubatac, Zadar, 44. Oliver Alaburić (Orada, Pag).
Momčadski: 1. Zubatac III, Zadar, (Slavko Štrkalj – Tomislav Štrkalj), 2. Zubatac I, Zadar, (David Bajlo – Marko Sikirić), 3. Meduza, Rovinj, (Alen Bilić – David Pinezić).
U-21, štap, brod:
Pojedinačno: 1. Tea Radil (Arbun, Crikvenica) 7,0, 2. Martin Gasparini (Ribon, Novigrad) 8,0, 3. Stefano Erman (Ribon, Novigrad) 8,0, 9. Šime Bobić 22,0, 10. Frane Bogdanić (oba Podlanica, Biograd n/M), 11. Nino Jukić (Zubatac, Zadar 25,0, 32. Ivan Ledenko (Sipa, Benkovac) 58,0, 33. Mario Stpičić (Orada, Pag) 62,0, 34. Anđelo Maraš (Vrsi) 63,0.
Momčadski: 1. Ribon II, Novigrad (Gasparini – Radin) 16,0, 2. Ribon II, Novigrad (Erman – Parencan) 21,0, 3. Podlanica, Biograd n/M (Bobić – Bogdanić) 45,0.
Seniorke, štap, obala:
Pojedinačno: 1. Mirjana Pobor (Osxlić, Selce) 5,0, 2. Ardena Bajlo 5,0, 3. Gordana Sikirić 6,0, 5. Nada Miletić (sve Zubatac, Zadar 13,0,), 17. Davorka Volarević (Donat, Zadar) 38,0, 34. Nikolina Kotlar 66,0, 39. Neda Popović 68,0, 40. Jelena Marjanović (sve Zubatac, Zadar) 70,0, 43. Marijeta Ćusa Petričević (Sipa, Benkovac) 81,0.
Ekipno: 1. Zubatac II, Zadar (Miletić – Sikirić), 2. Ćikavica, Šilo (Rogina – Biro), 3. Jadran, Opatija (Rumora – Nada), 4. Zubatac I, Zadar (Bajlo – Kotlar).
Seniori, štap, obala:
Pojedinačno: 1. David Bajlo (Zubatac, Zadar) 3,0 (5.074 boda), 2. Arsen Radinović 8,0 (4.224), 3. Marko Pribanić (oba Kantrida, Rijeka) 10,0 (4.056), 5. Dubravko Pejdo, 6. Marko Sikirić, 8. Ivan Galzina, 16. Robart Budanović (svi Zubatac, Zadar), 17. Oliver Alaburić, 23. Marko Bobić (oba Orada, Pag).
Momčadski: 1. Zubatac I, Zadar, (Bajlo – Pejdo) 17,0 (8.716), 2. Kantrida, Rijeka (Radinović – Pribanić) 18,0 (8.280), 3. Zubatac II, Zadar (Sikirić – Galzina) 40,0 (6.900), 6. Zubatac IV Zadar (Budanović – Štrkalj), 7. Zubatac III, Zadar (Jukić – Bajlo), 11. Orada I, Pag (Alaburić – Arnautović).