Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Luda zabava uz žestoku glazbu

08.09.2010. 22:00
Luda zabava uz žestoku glazbu


– Zaključimo zajednički ovu sezonu, bilo je i suza i smijeha, ali nećemo se predati. Podržite nas i idemo hrabro u novu sezonu, poručuju organizatori
Veliko finale zadarske gitarijade u organizaciji Udruge “Šigureca” održat će se sljedeće subote u Providurovoj palači, a uz finaliste kvalifikacijskih večeri nastupit će i riječki agresivno-opsceni ansambl One Piece Puzzle. Na završnom koncertu sezone, kako mu tepaju organizatori, za titulu najboljeg borit će se Disidenti, Decedo, Time Trachery i Brižno Grilo. Zadarski predstavnici rocka, punka i metala nastup u finalu izborili su sjajnim nastupima i pobjedama na žanrovskim gitarijadama: Jeza Irokeza, Rocky 10, Za šaku metala i Mixofoniji, a glasove su dobili od publike. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 25 kuna, a kao i obično publika putem kupljenih ulaznica glasuje za favorita. Kako je ovo posljednji koncert u ovoj sezoni, koji organizira Udruga “Šigureca”, organizatori pozivaju publiku da dođe u što većem broju, a garantiraju dobru zabavu uz žestoke ritmove.
Finalni koncert
Novost je da uz kupljenu ulaznicu “Maraska” časti besplatnim pićem.
– Obzirom na već poznatu trenutnu financijsku situaciju ovo će biti posljednji koncert ove godine od strane udruge “Šigureca”. Pozivamo publiku da dođe u što većem broju i ludo se zabavi uz žestoki glazbeni program i velik izbor pića po promotivnim cijenama, poručili su organizatori dodajući kako se u projekt kao sponzor priključio i zadarski brand “Maraska” koji i u budućnosti želi potpomoći zadarsku alternativnu scenu i pritom promovirati svoje proizvode.
– Zaključimo zajednički ovu sezonu, bilo je i suza i smijeha, ali nećemo se predati. Podržite nas i idemo hrabro u novu sezonu, poručuju organizatori.
One Piece Puzzle
Posebni gosti ove gitarijade su riječki One Piece Puzzle, agresivno-opsceni bend, koji je zadarska publika imala priliku upoznati 2008. godine u sklopu festivala “Vrata percepcije”. Ovoga puta će ekskluzivno predstaviti svoj prvi album “13 zlatnih hitova”.
– Bend izuzetne energije specifičan po karizmatičnom, brutalnom ženskom vokalu, vizualnom identitetu i provokativnosti, afirmirali su se u predvodnike novog vala riječke škole. Njihova kreativno-buntovnička tvornica buke, glazbe i videa iznjedrila je mnoge paranoične produkte i tu ne namjerava stati. Pripremite se za lavinu ljubičaste sluzi koja će vas doslovce progutati, a stiže s pozornice direktno u vaše lice!, najavljuju bend organizatori.
Disidenti
Organizatori su predstavili i sve pobjednike kvalifikacijskih večeri, najavljujući neponovljivu alternativnu žurku i pobjedu, po publici, najboljeg benda. Pobjednici prve kvalifikacijske večeri zadarske gitarijade Jeza Irokeza bio je punk bend Disidenti.
– Disidenti su melodični, brzi, žestoki i uvijek veseli, a garancija su za urnebesnu atmosferu. Njihov spoj energičnog punka i žestokih metal riffova, povezan raspjevanim refrenima čine jedinstven suvremeni izričaj kako na zadarskoj sceni tako i u Hrvatskoj. Početkom godine izbacili su izuzetno kvalitetan, dugoočekivani album po nazivom “Psihički tretman” na kojem se nalazi njihovih 8 uspješnica. Ova četvorka zavidne tehnike i vrhunske uvježbanosti nikog ne ostavlja ravnodušnim, kažu u Udruzi “Šigureca”.
Decedo
Na drugoj gitarijadi, Rocky 10, pobjedu su odnijeli mladi rockeri Decedo.
– Mladi zadarski rockeri, debitirali su na rock gitarijadi i u svom prvom javnom nastupu odnijeli neočekivanu pobjedu s dosad najvećim brojem glasova u povijesti zadarske gitarijade. Uz rijeku svojih vjernih fanova i vrisak koji podsjeća na vremena Beatlesa i Roling Stonesa, borit će se za prvo mjesto svirajući vam svoje autorske pjesme isprepletene slavnim rock obradama, najavili su organizatori mlade rockere.
Time trachery
Treća gitarijada “Za šaku metala” kao pobjednike je iznjedrila Time Treachery.
– Melodičnim death metalcima ovo je drugi nastup u finalu. Nakon što su u prvoj sezoni bili blizu pobjede i osvojili uvjerljivo najviše glasova publike, u ovogodišnjem pohodu na krunu jači su i zreliji nego ikad. Svojim pristupom prema glazbi i koncertima na pravom su putu da uz već proslavljene Rising Dream postanu nositelji zadarske metal scene. Ovim nastupom promovirati će svoj aktualni promo cd koji je ugledao svijetlo dana pod nazivom “Confinement And Internal Abyss”, kažu organizatori i poručuju kako je brutalan headbanging zajamčen!
Brižno Grilo
Na “Mixofoniji” pobjedu su odnijeli začetnici prečkog post punka bend Brižno Grilo.
– Specifični i originalni doslovno u svemu što se može povezati sa djelovanjem jednog benda. Iza sebe imaju dva demo uratka, “Sve slabiji” i “Ništa nas ne more opra’” te niz koncerata po Hrvatskoj. U ovogodišnjem finalu zbog obaveza pojedinih članova nastupiti će u “krnjem” sastavu, kao trojka, međutim prirediti će ništa manje iskren i energičan nastup, kazali su organizatori i dodali – što drugo i očekivati od benda čiji moto glasi: “Do smrti!”
Sufinancira ZAMP
I ovu manifestaciju je sufinancirao HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe. Publika je pozvana na dobru zabavu uz vrhunsku žestoku svirku, a neprimjereno ponašanje je izbačeno s repertoara.