Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sinovčić slobodan

08.09.2010. 22:00
Sinovčić slobodan


Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Zadru danas je donijelo odluku kako Reno Sinovčić neće završiti iza rešetaka zadarskog Istražnog centra jer je Vijeće sastavljeno od troje sudaca, a neslužbeno doznajemo kako je riječ o Dijani Grancarić, Milanu Pečini i Marijanu Bitangi, odbilo žalbu Općinskog državnog odvjetništva koje je njegovo pritvaranje i zatražilo.
To nam je odluka potvrđena u Državnom odvjetništvu, no sa službene strane nitko nije želio otkriti koja je odluka donesena dok, kako su pojasnili, stranke u postupku ne dobiju odluku u pisanom obliku na ruke.
Predsjednik Županijskog suda u Zadru Antun Klišmanić danas nam je potvrdio da je sjednica održana te je dodao kako će mediji o odluci Izvanraspravnog vijeća biti obaviješteni moguće i putem priopćenja te nije želio reći ništa više.
Ni detalje obrazloženja odluke troje sudaca Kaznenog odjela Županijskog suda nije bilo moguće doznati, ali kako je Reno Sinovčić pušten na slobodu jer ne postoji opasnost od ponavljanja djela za prepostaviti je kako su se suci složili s istražnim sucem Vladimirom Mikolčevićem koju je takvu odluku i donio. Time je okončana još jedna “epizoda” oko Rena Sinovčića, vlasnika medijske kuće VOX, vanjskog suradnika Nogometnog kluba Zadar i predsjednika Općinskog vijeća Novigrada iz HDZ-a.
Kao što je već zadarskoj javnosti poznato, Sinovčić je priveden prošloga petka jer je pokušao utjecati na svjedoke u slučaju Zlatka Lisice, poznatog kao pljačkaša zadarske Dalmatinske banke. Tada je ukradeno preko dva i pol milijuna kuna, zbog čega je Lisica odrobijao šest i pol godina, ali ukradeni novac nikada nije pronađen. Sinovčić je navodno pokušao utjecati na svjedoke da ne terete Zlatka Lisicu, koji je već petnaestak dana u pritvoru zbog iznude.