Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Odluka u ponedjeljak

08.09.2011. 22:00
Odluka u ponedjeljak


Treba nam još malo vremena za razmišljanje. Nova sjednica je zakazana za ponedjeljak u 19.30, a u međuvremenu ćemo obaviti još neke dodatne konzultacije. Nadam se da ćemo do tada riješiti to pitanje – kazao je Edvin Šimunov, predsjednik


Oko sat vremena  trajao je sinoćnji sastanak  Upravnog odbora KK Zadar,  na kojemu je prva točka  dnevnog reda bila rasprava o  novom direktoru kluba, budući da je to mjesto ostalo  upražnjeno nedavnim odlaskom Nebojše Belića. Odluka  još nije donesena, a prema  riječima Edvina Šimunova,  predsjednika kluba, konkretnije novosti mogu se  očekivati u ponedjeljak.
– Treba nam još malo vremena za razmišljanje. Nova  sjednica je zakazana za ponedjeljak u 19.30, a u  međuvremenu ćemo obaviti  još neke dodatne konzultacije. Nadam se da ćemo do  tada riješiti to pitanje.
I dalje su u igri dva kandidata, ali Šimunov nije otkrio o kome se radi.
– Oni su zamolili da ne  izlazimo s njihovim imenima  u javnost.
O čemu je još bilo riječi na  sjednici UO-a?
– Uglavnom o tekućoj problematici, izvješće o proteklom razdoblju i o pravnom  poslu na relaciji Grad Zadar,  OTP banka i klub, kojega  smo završili… Također je bilo riječi o rješavanju dugovanja prema bivšim  igračima, podmirenju obveza prema dobavljačima i nastavku djelovanja kluba.
Kako ide proces preoblikovanja?
– Dana je suglasnost za  potpis ugovora o izradi revizije za 2010. i dio 2011.  godine, što je potrebno za  postupak preoblikovanja.  Raspravljali smo i o još nekim tehničkim stvarima, koje su također potrebne za  izradu elaborata o preoblikovanju.
Je li podmiren dio dugovanja prema bivšim  igračima, koji su zaštitu svojih prava zatražili preko Hrvatskog košarkaškog saveza  i FIBA-e?
– Idući tjedan je rok za  plaćanje. Pripremamo se za  plaćanje po sporazumu i po  tom pitanju ne očekujem  probleme.
Kakva je situacija s Mirom  Bilanom, koji trenira s Cedevitom, no još uvijek nije  formalno raskinuo ugovor  sa Zadrom?
– Ne mogu reći ništa konkretnije, zato što će to tek  nakon primitka njegovih  računa i naše uplate ići na  HKS, koji će se onda očitovati o njegovom statusu.  Mislim da smo u relativno  povoljnoj poziciji.
Znači li to da je Bilan još  uvijek praktički igrač Zadra?
– Ne bih donosio zaključke  unaprijed, ali sve upućuje na  to da bi, kada ispunimo obveze, takav trebao biti zaključak HKS-a – kazao je  Šimunov.
O najavljenoj reorganizaciji omladinskog pogona raspravljat će se u ponedjeljak,  a o eventualnom dolasku novih igrača sinoć nije bilo riječi.