Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Čokolada je zakon

Autor: Mare ([email protected])

08.09.2012. 22:00


Znala sam da ću kad-tad bankrotirati, ali da ću to napraviti prije Lijepe naše, e – tome se nisam nadala. Od prošlotjednog nevremena auto mi je u mehaničara i izgleda da mi je jeftinije prodati ga nego popravljati. Parket mi je od susreta s vodom doživio toliko uzbuđenje da mu ni Viagra nije trebala. Dignuo se, pa tako više puta i nikako ne pada. A umjesto da mu bar za “dz” padne otkad je opet zavrućilo, on se sve više i više diže. Sva sreća da u kuhinji imam pločice jer mi je kroz dimnjak nape voda napravila potop.
Tražim povoljnog ali kvalitetnog zidara, parketara i pitura, a i strujoman bi mi dobrodošao jer s napom najvjerojatnije mogu u najbliži kontejner. A kako ću to platit, sam dragi bog zna. Šteta je barem dvije tisuće eura, a ja nemam ni za po zida piturati, a te velike zahvate neću ni spominjati. Pa bi bilo dobro da se javi neki koji ne traži šolde na avans, daje beskonačno mnogo rata i koji mi samo što mi kaže dobar dan neće naplatiti stopedeset kuna. Kad bolje promislim, trebao bi mi meštar kojemu se može platiti u naturi, jer od svih sredstava plaćanja, još jedino taj mogu ubaciti u funkciju, ostali su aut. Al’ onda bi meštar trebao bit barenko zgodan, ako ne uz to i lijep. Ne mora bit ko Bekem, ali barem ko Kluni.
Osim toga, izolirana sam od svijeta već tjedan dana jer mi je krepao i telefon i Internet i televizija. Pa kad dođem doma, ne znam više što bih sama sa sobom. Pa sam se k’o benava uhvatila sređivati ormar. Je, to je aktivnost koju barem jednom u pet godina treba napraviti ako si ovakva linguza kao ja. Ne da sam našla robu koju nikad nisam stavila na se, nego sam je već odavno i prerasla. Pa je prilično frustrirajuće kad ti majica, koja ti je u dućanu stajala savršeno, sad ne može proći preko glave. A preko cica da ni ne spominjem. Ne da puca po šavovima nego i van šavova.
Tako iznervirana, sve sam pobacala po podu, odvojila ono što vrijedi, upalila jedno triestpet mašina robe, a ostalo poslala priji u Zagreb za njene cure koje idu u sedmi razred. I s nostalgijom se sjetila kako sam nekada bila mršava. U to ime sam maznula cijelu čokoladu. Milku tristo grama s mljevenim lješnjacima. I navečer dok sam zurila u crni ekran upaljenog televizora, čekajući bar neku sličicu da se pojavi, a vjerojatno bih dočekala prije Godota, maznula sam po tegle Nutele na žlicu. Pa kad kažu da čokoladne stvari nemaju ljekoviti učinak. Je..š seks, čokolada je zakon. Ili se možda samo tješim jer mi je čokolada nadomjestak za bilo kakav, a ne samo dobar seks.
Mare ([email protected])