Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Joso Knez vodit će zadarski HSLS

Autor: Siniša Klarica

08.09.2012. 22:00
Joso Knez vodit će zadarski HSLS

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Joso Knez novi je predsjednik zadarskog HSLS-a. Knez je bio jedini kandidat za ovu funkciju i za njega je glasovalo svih 62 skupštinara okupljenih u subotu u zadarskom hotelu Kolovare. Novi predsjednik  najavio da će svoju pravu snagu HSLS pokazati na predstojećim lokalnim izborima, gdje bi novu krv liberala trebali činiti veliki broj žena u rukovodećim tjelim ogranka i mlađe snage.
Nekadašnji zamjenik direktora zadarskog Vodovoda, koji je godinama bio u političkoj samoizolaciji zbog neslaganja s politikom bivšeg predsjednika županisjkog HSLS-a Stanka Zrilića, poručio je da će HSLS ostati samosvojna stranka.
– Sadašnja lokalna vlast spremna je za odlazak, a o tome s kime će HSLS eventualno surađivati na sljedećim izborima odlučivat će te svi vi članovi zadarskog HSLS-a, a ne samo izvršni odbor, rekao je Joso Knez koji je najavio da ubuduće izborne skupštine i rasprave kandidata više neće biti iza zatvorenih vrata kao što je to bio slučaj u subotu.
Za potpredsjednike su izabrani Marino Marić, Patricija Jureško i Ivka Čorić, dok je četvrti kandidat i najstariji član zadarskog HSLS Krsto Baljak, otpao jer je za njega glasovalo samo sedam skupštinara. Baljka je to očevidno pogodilo pa je na kraju skupštine rekao da se čelništvo stranke nije izabralo demokratskim metodama.