Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Odbojkašice Arbanasa odustale od nastupa u Drugoj ligi

Autor: Šime Ćurko

08.09.2013. 22:00
Odbojkašice Arbanasa odustale od nastupa u Drugoj ligi

Foto: Vedran SITNICA



Predviđena sredstva od Grada Zadra u iznosu od minornih 25.000 kuna nismo dobili već pune dvije godine – kaže Karlo Lisica, predsjednik Arbanasa


Odbojkaški klub Arbanasi sljedeće sezone neće igrati u Drugoj ligi – jug, rangu u kojem kontinuirano nastupa od kada je i osnovan, odnosno od sezone 2004./05. Razlog istupanja iz lige je manjak novca zbog kojeg je klub ostao bez nastupa u ligi u kojoj je godinama imao zapažene rezultate. Iza Arbanasa je tako devet drugoligaških sezona, a najbolji plasman imali u sezoni 2009./10. kada su osvojili drugo mjesto. “Crveno-crne”, osim u početnom razdoblju, u svojim su redovima imali igračice iz klupske škole odbojke među kojima je bila i onih koji su nakon srednje škole dobile stipendije za studij u SAD-u.
– Nakon sastanka Upravnog odbora, igračica i roditelja, bili smo prisiljeni donijeti za nas iznimno tešku odluku da u sezoni 2013./14. klub nije u mogućnosti nastupiti u Drugoj međužupanijskoj ligi – jug zbog financijskih razloga. Klub je već treću sezonu u vrlo teškoj financijskoj situaciji. Predviđena sredstva od Grada Zadra u iznosu od minornih 25.000 kuna nismo dobili već pune dvije godine, a nema nikakvih naznaka da će se situacija popraviti u sezoni 2013./14. Gotovo sve troškove od najma dvorane, kotizacija, trenerskih licenci, putovanja, sudaca, knjigovođe i opreme, podmirivali smo iz članarina i ponekom donacijom. Ustrajali smo u tome, vjerujući i nadajući se da će se financijska situacija popraviti, no to se nije dogodilo – stoji u dopisu kojeg potpisuje Karlo Lisica, predsjednik kluba. Dopis je poslan Petru Mamiću, povjereniku lige.
– Kontinuiranim i kvalitetnim radom stvoren je čitav niz generacija igračica koje su bile oslonac kluba kroz dugi niz sezona. Mišljenja smo da je naš klub igrao važnu ulogu u ligi i svojom kvalitetom i rezultatima doprinosio njenoj kvaliteti. Klub će i dalje nastupati u ligama sa mlađim uzrastima nadajući se da će se jednog dana ponovno vratiti u seniorski sustav natjecanja – zaključio je Lisica.