Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Opljačkan stan, kuća i auto

Autor: Minja Gugić

08.09.2013. 22:00
Opljačkan stan, kuća i auto

Foto: PIXELL



Gost iz Njemačke učinio je veliku “grešku u koracima”. Auto je ostavio otključanim i to skupo platio


Svakako bi mogla biti vijest kako u zapisniku PU zadarske proteklog vikenda nije bila uobičajena “gužva” za razliku od proteklih nekoliko mjeseci kada provalama, krađama i drskim razbojstvima gotovo da i nije bilo kraja. Naime, proteklog su vikenda zabilježene “tek” tri krađe što se odavno nije dogodilo.
Tako je u subotu poslijepodne u Ulici Ivana Danila u obližnjem Svetom Filipu i Jakovu, netko nepoznat provalio u stan 80-godišnjeg umirovljenika i ukrao mu nekoliko tisuća kuna. Protiv, za sada, nepoznatog počinitelja već je podnesena kaznena prijava, a lopov se traži. U privlačkom naselju Sabunike dogodila se ista stvar. Tamo se u subotu ranom zorom kradljivac ušuljao u obiteljsku kuću 60-godišnjaka i odnio mu vrijedan, odnosno skup fotoaparat te domaći i strani novac, a šteta u kunama je procijenjena na više tisuća.
Prije nekoliko dana jedan je gost iz Njemačke u dobi od 44 godine ostao bez novčanika sa svim osobnim dokumentima i novcem. Pljačka se dogodila tijekom poslijepodneva u Zatonu, a Nijemac je ostao sveukupno bez nekoliko tisuća kuna. No Nijemac je definitivno napravio veliku grešku “u koracima” jer su mu stvari nestale iz auta kojeg je zaboravio zaključati. Krađu je proteklog vikenda prijavio zadarskim policajcima koji će pokušati ući u trag razbojniku.
I dok su ovi lopovi još uvijek za sada, bezimeni – dvojica koja su “operirala” u subotu ujutro u industrijskoj zoni u Gaženici imaju svoje ime i prezime jer su ih policajci uhvatili – na djelu.
Uhvaćeni su u krađi sekundarnih sirovina, a riječ je o 40-godišnjaku, njegovom maloljetnom sinu u ulozi pomagača te 44-godišnjaku.
Protiv njih su podnesene kaznene prijave zbog krađe.