Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadrom zavladala Štrumfomanija

08.09.2013. 22:00
Zadrom zavladala Štrumfomanija


Mali Zadrani i njihovi roditelji jučer su mogli posjetiti veselo Štrumpf selo koje je oduševilo sve ljubitelje ovih simpatičnih, plavih stvorenja


Mala plava stvorenja, koja je 1958. godine stvorio belgijski umjetnik Pierre Culliford, već desetljećima oduševljavaju velike i male. Štrumpfovi su u Hrvatskoj postali popularni još sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća kada je na TVZ svake nedjelje u 19 sati išao crtić o malim plavim stvorenjima čija sinkronizacija je popularna i danas, kao i prije 30 godina. Tko bi zaboravio slavnog Bobija Marottija koji je posudio glas zlom čarobnjaku Gargamelu?
Mala plava bića oživljena su u knjigama, serijama, videoigricama i u obliku figurica, a ove su godine drugi put stigla i na velike ekrane. U novom nastavku zli čarobnjak Gargamel kreira dvoje zločestih likova nalik Štrumpfovima i daje im imena Zloćke, kako bi ostvario svoj novi zlobni plan. Film je već tjednima na vrhu ljestvice najgledanijih u Hrvatskoj i to je razlog zbog čega su mali Zadrani i njihovi roditelji jučer mogli posjetiti veselo Štrumpf selo koje je oduševilo sve ljubitelje ovih simpatičnih plavih stvorenja.
Mali i veliki mogli su uživati u različitim zabavnim sadržajima poput Štrumpf face paintinga, Štrumpf-radionice u kojoj su djeca mogla crtati, bojati i razmjenjivati sličice, Štrumpf pozornice na kojoj se plesao, Štrumpf dance, Štrumpf slagalice koja se sastoji od šest velikih kocki koje se slažu u sliku, zatim igri Ne ljuti se Štrumpf te igri Štrumpf memorije.
Za štrumpfasto raspoloženje pobrinuo se popularni stand-up komičar Jadranko Glavačević koji je animirao posjetitelje te moderirao štrumpfastične igre za koje su organizatori osigurali i vrijedne nagrade.