Besplatni udžbenici za prvaše i drugaše

Slika korisnika admin
Grad Obrovac je za udžbenike svojim srednjoškolcima izdvojio oko 66.000 kuna

Drugu godinu zaredom Grad Obrovac financirao je kupnju udžbenika obrovačkim srednjoškolacima. Riječ je o generaciji koja je u srednju školu krenula prošle godine, dakle o novopečenim drugašima kojih u tri usmjerenja - opće gimnazije, ekonomskom i strojarsko/vodoinstalaterskom ima ukupno tridesetak. Kad se uzme u obzir činjenica da set udžbenika za drugi razred srednje škole u prosjeku košta 2.200 kuna, lako je izračunati da je Grad u obrazovanje svojih mladih ove godine uložio oko 66.000 kuna. No, nisu samo drugaši i njihovi roditelji imali razloga za zadovoljstvo. Udžbenike nisu morali kupovati niti roditelji učenika prvog razreda. Prvaši su, naime, školske knjige naslijedili od svojih godinu dana starijih kolega, a Grad Obrovac počastio ih je novim radnim bilježnicama.

U ime Grada vrijedan dar Školi i njenim učenicima uručile su Gordana Renić, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela te predstojica Odsjeka za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Obrovca Vesna Karamarko.

- Vidim da određeni broj gradova dijeli besplatne udžbenike, no uglavnom osnovnoškolcima. Uz to, u većini gradova vrijedi princip da će se iz proračuna knjige sufinancirati samo djeci iz siromašnijih obitelji. Učenike prvih i drugih razreda Srednje škole Obrovac bez obzira na socijalni status i mjesto prebivanja i ove godine prvog dana nastave dočekali su besplatni udžbenici, radne bilježnice, ali djelomično i pribor. Ovakva suradnja s Gradom je dobrodošlo financijsko olakšanje za roditelje, kaže ravnatelj Darko Tokić ocjenjujući da je ta suradnja, uz kvalitetu same Škole, jedan od faktora ostvarenja upisa na razini prošlogodišnjeg.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno