Grad Zadar ima POS-ove stanove i priprema gradnju novih

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Ministrica Anka Mrak-Taritaš na dodjeli ključeva na Crvenim kućama

Ured za informiranje i odnose s javnošću Grada Zadra demantirao je navode koje je dan ranije na konferenciji iznijela ministrica prostornog uređenja i graditeljstva Anka Mrak-Taritaš, na kojoj je gostovala kao članica Predsjedništva HNS-a.

- Grad Zadar ima POS-ove stanove i priprema gradnju novih. Do sada je Grad Zadar uspješno realizirao, u suradnji s APN-om, gradnju 363 POS-ova stana na lokacijama Smiljevac, Bili brig i Crvene kuće. U odnosu na novu gradnju ističemo da je Vlada Republike Hrvatske 2006. godine donijela Odluku kojom je zadužila Grad Zadar za izradu Detaljnog plana za područje "Crvenih kuća", a Gradsko vijeće Grada Zadra donijelo je Detaljni plan uređenja stambene zone "Crvene kuće" 29. svibnja 2008. godine. Nakon postignutih dogovora između Ministarstva obrane, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Grada Zadra, utvrđena je namjena stambenih objekata na području "Crvenih kuća" i to: za izgradnju stanova za potrebe Ministarstva obrane RH, za stambeno zbrinjavanje stradalnika Domovinskog rata (izgrađeno), za izgradnju stanova POS-a (izgrađeno) te za izgradnju socijalnih stanova (u izgradnji), navodi se u priopćenju.

Grad Zadar je od 15. rujna do 15. listopada 2014. godine proveo anketu kako bi ponovno ispitao zainteresiranost građana za kupnju POS-ovih stanova, na koju se javilo 96 zainteresiranih obitelji, pa je nedvojbeno utvrđen veliki interes. Kako MORH još nije počeo gradnju stanova za svoje potrebe na lokaciji Crvene kuće, prošle godine u studenom, Grad Zadar je uputio MORH-u zahtjev za ustupanjem lokacije kako bi se mogla realizirati gradnja novih POS-ovih stanova. MORH je Grad Zadar uputio na DUUDI, kojem su te lokacije predane na upravljanje.

- Grad Zadar je podnio zahtjev i DUUDI-ju, istodobno dajući ga na znanje i APN-u, no do dana današnjeg nitko nije odgovorio. Gradonačelnik je u lipnju ove godine poslao i požurnicu na koju također još nema odgovora. Zanimljivo je da je 15. listopada 2012. godine upravo Anka Mrak-Taritaš, kao tadašnja zamjenica ministra, bila na dodjeli prvih ključeva kupcima POS-ovih stanova na Crvenim kućama. Isto tako, ministrica bi trebala znati da je njezino ministarstvo ovlastilo APN za vođenje takvih projekata, pa ni tvrdnja da Grad Zadar nije kontaktirao ministarstvo, a niti APN, ne stoji. Stoga je svojim izjavama pokazala ili neznanje ili svjesno obmanjivanje javnosti u cilju predizborne kampanje, stoji u priopćenju Ureda za informiranje i odnose s javnošću Grada Zadra. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno