Mijenja se prostorno-planska dokumentacija Sali

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Sali
Adam VIDAS
Sali

Jučer su u Općini Sali provedene dvije javne rasprave u svezi izmjene prostorno-planske dokumentacije. Riječ je Javnoj raspravi o prijedlogu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Sali te o javnoj raspravi o prijedlogu izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja ugostiteljsko-turističke zone "Božavčica".

Radi se, većim dijelom, o tzv. kozmetičkim izmjenama i popravcima nekih grešaka koje će izvesti novi prostorni planer tvrtka Block projekt iz Zadra. Naime, do sad je prostornim planom hotel Sali bio u zoni koja je umjesto turističke, greškom bila definirana kao građevinska zona. Izmjenama hotelsko područje biva turistička zona. Nadalje, po starim propisima o gradnji, bez dozvole su se mogli graditi bazeni površine do 25 metara četvornih. Ovim izmjenama budući investitori, koji uz svoje apartmane budu željeli graditi bazene, mogu bez posebne dozvole graditi bazen površine do 100 m2, kako je to inače predviđeno novim Zakonom o gradnji. Treća izmjena odnosi se na širinu prometnica koji se usklađuje s širinom većine prometnica koje se nalaze u naselju, a ne sa širinom koja je preširoka za otočka naselja.

Na drugoj strani otoka, u Božavi, izmjenama UPU-a Božavčica, povući će se novi koridori za vodovod i odvodnju, a sve po zahtjevu investitora, tj. vlasnika tamošnjeg hotela Božava.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno