Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

DOŽIVJETI STOTU “Valjda je Božja volja što ovoliko živim!”

09.09.2019. 07:20
DOŽIVJETI STOTU “Valjda je Božja volja što ovoliko živim!”


Baka Marija Milošević rođena Rimanić proslavila je u subotu u krugu obitelji i prijatelja stoti rođendan. Slavlje velikog jubileja kakav rijetki dočekaju ova vitalna stogodišnjakinja, kojoj bi svako prosječno oko dalo maksimalno osamdeset godina, odvilo se u prostorijama zadarske Udruge antifašističkih boraca NOB-e i okupilo brojne čestitare koji su baki poželjeli još mnogo rođendana.
Kako nam je slavljenica kazala dobro pamti sve što je doživjela i proživjela, a bilo je, kaže, puno ružnih trenutaka, još od rane mladosti kad joj je umrla majka. Rođena Dikljanka koju zovu Marga rodila je dvoje djece, kći Ružu i sina Josipa, a ima četvero unučadi i šest praunučadi. Radila je 27 godina u đačkom domu, i mada je živjela u neimaštini, godine su išle i danas je doživjela i stotu.
– Sirotinja sam bila od mladosti do danas, a zašto ovoliko živim tko će znati. Valja je to Božja volja!, kaže baka Marga koja unatoč tome što jako slabo vidi i danas "sama sebi kuva". Pokretna je, pa i prošeta malo uz pomoć štapa. Nikad nije pušila ni pila, samo malo bevande popije.
– Ne znam dokle ću živiti, bit će to Božja volja, kaže baka Marga, jedna od malobrojnih stanovnika Zadarske županije koji su poživjeli cijelo stoljeće, pa i više od toga. Poželimo joj da i dogodine dobije tortu, ukrašenu s jednim brojem više.