Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

[FOTOGALERIJA] Dukić: “Dragi naši prvaši dobro nam došli!”

09.09.2019. 11:32
[FOTOGALERIJA] Dukić: “Dragi naši prvaši dobro nam došli!”


Dragi naši prvaši dobro nam došli! ovo će za vas biti prvi put da sjedate u školske klupe i čekaju vas određene obaveze i radni zadaci. Međutim, u školi nećete samo učiti već ćete se ovdje družiti, stjecati nove prijatelje i upoznati učiteljice. Vaše učiteljice i mi trudit ćemo se da vam dani u školi budu ispunjeni radošću, zanimljivim sadržajem i dobrim rezultatima. Pozivam i vas roditelje da i vi doprinesete da djeci pružimo zajedničku podršku kako bi škola od prvih dana bila mjesto gdje će radosno, uporno i sa zanimanjem izvršavati obveze, razvijati sposobnosti i usvajati nova znanja, pozdravio je Davor Barić, ravnatelj OŠ Zadarski otoci prvašiće, njih 90, koji su jučer prvi put sjeli u školske klupe. Istaknuo je kako će ova školska godina po svemu biti malo drugačija jer su dobili besplatne udžbenike.
Vrijeme koje se pamti cijeli život
Zahvalio je Gradu Zadru jer su učenici i sve radne bilježnice dobili besplatno, a što nije slučaj u drugim gradovima.
Na svečanoj priredbi bili su i gradonačelnik Branko Dukić, njegov zamjenik Ante Babić, te pročelnik za obrazovanje Joso Nekić. Posebnost jučerašnje svečanosti je bila i u tome što su svečanost putem videolinka pratili i učenici područne škole Veli Iž.
– Prvi dan u školi novi je početak za vas i vaše roditelje, a početak školovanja označava ulazak u novi svijet obaveza i odgovornosti. Škola je prije svega radost, novi prijatelji, nova druženja i više igre. I učenje, uvjeriti ćete se, nije samo obaveza nego i predivan osjećaj ponosa. Škola vas treba pripremiti za život i životne izazove, a moja je velika želja da vrijeme odrastanja u osnovnoj školi bude vrijeme kojega ćete se sa zadovoljstvom sjećati cijeli život, pozdravio je Branko Dukić učenike i njihove roditelje prilikom prvoga dana nastave. Podsjetio je roditelje kako su neizostavni dio školskih uspjeha te da budu aktivni i poticajni.
Ulaganja u školstvo
– Iz godine u godinu ulažemo velika novčana sredstva kako bismo podignuli standarde boravka u školi za naše osnovnoškolce, pa tako i za ovih novih 900 prvašića. U ovoj godini za radove i nabavu opreme izdvojeno je 3,6 milijuna kuna. Najznačajniji radovi obavljeni su u OŠ Petra Preradovića, gdje su obnovljeni sanitarni čvorovi. Novu kuhinju dobila je OŠ Šimuna Kozičića Benje, tako da sad sve osnovne škole imaju uvjete za provođenje programa školske prehrane, rekao je Dukić. Kao kapitalno ulaganje najavio je skori početak radova na izgradnji škole na Novom Bokanjcu, dok će četiri nove učionice u PŠ Ploča omogućiti održavanje nastave u jednoj smjeni.
– Ove ove smo godine u suradnji s Carnetom započeli s projektom e-škole tijekom kojega će se u svakoj školi urediti po dvije informatičko-multimedijalne učionice, najavio je nove projekte gradonačelnik Dukić.
Radne bilježnice za 7.000 osnovaca 2,3 milijuna kn
– Država nam je nabavila školske udžbenike, čime je i nama kao Gradskoj upravi omogućila da roditeljima olakšamo školovanje djece, pa smo s 2,3 milijuna kuna osigurali besplatne radne bilježnice za 7.000 učenika osnovnih škola u Zadru. Osigurali smo i potrebna sredstva za još tri nove skupine učenika u produženom boravku, koji se ove godine organizira u ukupno sedam gradskih škola. Isto tako za 84 učenika financira se rad 78 pomoćnika u nastavi, a nastavlja se i rad centra izvrsnosti, nabrojao je Branko Dukić brojne projekte u kojima je Grad sudjelovao.