Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Priprema se dokumentacija za ugovor s izvođačima radova

09.09.2019. 10:53
Priprema se dokumentacija za ugovor s izvođačima radova


Katolička škola na Novom Bokanjcu jedan je od trenutno najvećih projekata Grada Zadra ugovorenih sa Zadarskom nadbskupijom. Projekt je ovo koji je izazvao veliku reakciju javnosti s obzirom da će školu zajedno graditi Nadbiskupija i Grad Zadar, svatko s iznosom od 25 milijuna kuna.
Kako je ugovor o sufinanciranju potpisan još u studenom prošle godine, u Odjelu za graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Zadra provjerili smo u kojoj je fazi ovaj veliki projekt. Naime, planirano je da škola svoja vrata otvori početkom iduće školske godine, što znači da bi gradnja uskoro trebala započeti.


Izvođač Krekić Avangard
O tome što se trenutno radi, u Odjelu nam kažu:
– Upravo pripremamo dokumentaciju za potpisivanje ugovora s izvođačima radova, a u tijeku je i natječaj za glavni nadzor. Ponude su nam dostavljene, ali je zatražena dopuna dokumentacije – pojasnili su nam u Odjelu za graditeljstvo i zaštitu okoliša.
Od osam ponuda koje je Grad zaprimio od izvođača radova, kao najpovoljnija je izabrana ona zadarske građevinske tvrtke Krekić avangard. Na natječaj, koji je čak bio produljen do 10. lipnja, javile su se ove tvrtke: AB gradnja d.o.o. Karlovac s ponudom od 49.854.932,25 kuna, Kamgrad d.o.o. Zagreb 54.370.465,65, Graditelj svratišta d o o. Zagreb 51.591.196,34, Texo Molior d.o.o. Cavtat 49.856.200,22, Projektgradnja plus d o. o. Gornja Vrba 49.854.788,25, Ing-grad d.o.o. Zagreb 61.049.788,55, Lavčević Zadar d.o o. za graditeljstvo i trgovinu 48.677.840,99 te Krekić Avangard d.o.o. Zadar s ponudom, od 48.123.939,09 kuna.
Najpovoljnija je, dakle, bila ponuda Krekić Avangarda, a najveću je cijenu, pak, tražila zagrebačka tvrtka Ing-grad. Uskoro će se znati kada će započeti gradnja škole koju i mještani Novog Bokanjca već godinama čekaju. Naime, riječ je o za Nadbiskupiju dugoočekivanom i pomno pripremanom projektu izgradnje katoličke osnovne škole »Ivo Mašina«.


Rasterećuju dvije škole
Prilikom potpisivanja ugovora istaknuto je kako s otvaranjem katoličke škole u Zadru više neće biti niti jedne osnovne škole koja radi u tri smjene, jer se njenim otvaranjem rasterećuju dvije škole u tom dijelu grada, koje ukupno pohađa 1.300 učenika. Riječ je o OŠ Šimuna Kožićića Benje te Područnoj školi Bokanjac.
Grad i Nadbiskupija pojasnili su koje će sve sadržaje škola imati, pa će tako u prizemlju katoličke škole biti četiri učionice razredne nastave, knjižnica, informatički kabinet s tehničkim obrazovanjem, blagovaonica s kuhinjom, dvorana s teleskopskim gledalištem za 250 gledatelja, dva sportska igrališta. Na katu su predmetne učionice s kabinetima, zbornica i uredi stručnih službi. Škola će imati 16 razrednih odjela u dvije smjene: osam predmetne nastave i osam odjela razredne nastave, a gradnja će nakon završenih javnih natječaja početi najkasnije u ožujku sljedeće godine.