Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

PRIPREME ZA IZBORE Stojanov: Imamo dovoljno kandidata za šefa Gradskog odbora

09.09.2019. 10:46
PRIPREME ZA IZBORE Stojanov: Imamo dovoljno kandidata za šefa Gradskog odbora


Županijski HNS za idući je tjedan sazvao sjednicu Županijskog odbora na kojoj će se odrediti datumi održavanja izbora u stranačkim podružnicama, ali i odluka koju mnogi očekuju – tko će biti kandidati za predsjedniak Gradskog odbora.
Kao što je poznato, zadarska organizacija još uvijek ima privremeno rukovodstvo nakon ostavke dotadašnjeg čelnika Kristijana Kovačevića te uskoro moraju izabrati novo rukovodstvo. Odluka je tim važnija s obzirom da se bliže predsjednički, a potom i parlamenetarni izbori te stranku treba dobro pripremiti.
Predsjednik Županijskog odbora stranke, Milan Stojanov, kaže nam što je tema sjedice Predsjedništva Županaijskog odbora ovoga četvrtka u njihovim stranačkim prostorijama:


Izbori u podružnicama
– Moramao najprije odrediti datum izbora po općinskim i gradskim podružnicama te dogovoriti i izbore za Gradski odbor. Razgovarat ćemo sa svim zainteresiranim kandidatima i pozvati članove Gradskog odbora da razgovaraju sa članstvom kako bi vidjeli tko je zainteresiran za dužnost za predsjednika Gradskog odbora. No, da zainteresiranih ima kazuje i niz poziva koje sam primio od članova koji bi željeli voditi zadarsku organizaciju. Predsjednik će, međutim, biti onaj kojega članovi izaberu jer kadgod se nameće neko rješenje, kasnije uvijek ima problema – kaže Stojanov, dodajući kako im i Regionalni savez stranke mora potvrditi rokove.
Naime, odluka o rokovima izbora za rukovodstva podružnica HNS-a po Zadarskoj županiji donijeta je na sastanku u Karlovcu na kojemu su dogovoreni detalji izbora po svim stranačkim podružnicama u Hrvatskoj, kako bi se stranka na vrijeme pripremila za nadolazeće izbore. U Karlovcu je bilo i rukovodstvo Županijskog odbora u Zadru, na čelu s Milanom Stojanovom, koji pak o detaljima sastanka kaže:


Rok do kraja godine
– Za izbore u podružnicama rok je do do kraja ove godine, a izbori za rukovodstvo županijskih organizacija i regionalnih saveza održat će se u siječnju i veljači. Slijedi nam izbor za predsjednika stranke dogovoren za razdoblje između ožujka i svibnja. Na sastanku u Karlovcu to smo odredili kao zadnje rokove, ali smatramo da je bolje što prije održati izbore kako bismo mogli sudjelovati u radu skupštine stranke. Naime, to nam je uvjet, pa se već polako pripremamo za izbore po podružnicama i onda za one za županijsku organizaciju. Moramo ići po redu, pa će se već sljedeći tjedan početi sa izborima po općinskim i gradskim podružnicama. One koje ne uspiju održati izbore neće moći sudjelovati u izborima za predsjednika županijske organizacije, ali niti za onog regionalnog, kao ni za predsjednika stranke. Svim je našim podružnicama stoga u interesu što prije održati izbore, kaže Stojanov.
Na pitanje tko zapravo sada vodi Gradski odbor odgovara kako nitko nije imenovan na tu dužnost jer je ljeto, ali idućeg tjedna imaju sastanak Predsjedništva Županijskog odbora na kojemu će donijeti oduku o organiziranju izborne skupštine za gradsku organizaciju.
– Obavimo li izbore po podružnicama ranije, u tom slučaju možemo ranije organizirati i izbore za Presjedništvo Županijskog odbora. Nastojat ćemo sve to obaviti u roku kako bismo bili spremni i za izbore za predsjednika stranke za kojega je na sastanku u Karlovcu rečeno da se mogu javiti svi zainteresirani kandidati, najavljuje Stojanov.