Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Dio radnika raspodijeljen u privatnu tvrtku

09.09.2020. 15:15


Situacija u obrovačkoj gradskoj komunalnoj tvrtki Infra-grad dobila je epilog, no ne onakvog kakvog su radnici očekivali. Nakon što je posao odvoza i zbrinjavanja smeća Grad Obrovac dodijelio privatnoj tvrtki Loši iz Pakoštana, radnici već mjesecima čekaju hoće li ih i gdje raspodijeliti. Predstavnik radnika u Nadzornom odboru Infra-grada, Mario Vrkić, kaže kako su svi radnici formalno još uvijek zaposlenici ove tvrtke, ali su dvojica radnika prebačena u tvrtku Loši.
– Od prvog rujna jedan radnik radi u Lošiju, a danas su čak dvojica poslana, iako su zaposlenici Infra-grada. Zatražio sam pismeno očitovanje od direktorice Infra-grada vezano za opremu naše tvrtke, ali mi ga još nije dostavila. Čak sam podnio i kaznenu prijavu protiv nje zbog pogodovanja na natječaju i davanja naše opreme Lošiju, kaže Vrkić, koji je upravi Infra-grada poslao dopis u kojemu navodi sljedeće:
– S obzirom na novonastalu situaciju s prikupljanjem otpada na području grada Obrovca koju od 1. rujna 2020. godine neće obavljati Infragrad d.o.o, čiji sam zaposlenik i predstavnik radnika u Nadzornom odboru, smatram da ste kao odgovorna osoba dužni objasniti svim zaposlenicima što ih očekuje te što će biti s opremom koja je po terenu, a u vlasništvu je Infragrada, je li iznajmljena i pod kojim uvjetima. Kao član Nadzornog odbora Infra-grada imam pravo biti upoznat s tim stvarima te Vas upozoravam na grubo kršenje propisa raspoređivanjem zaposlenika Infragrada da radi na upoznavanju terena s novim koncesionarom kojem ste kao direktorica Infragrada pomogli da dobije koncesiju na natječaju izostavljanjem dijela dokumentacije, čime je Infra-grad eliminiran pri samom otvaranju jer Vi niste dostavili traženu dokumentaciju, navodi Vrkić.