KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA Uz prevenciju, važna nam je i higijena duše, zato započinjemo s molitvom...

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Nadbiskup i ravnatelj optimistično dočekali školarce
Autor: 
Drago mi je da ste odabrali ovu školu. Želimo da početak školske godine započne molitvom. Važan je početak, ali s Božjim blagoslovom. Uz prevenciju, važna nam je i higijena duše, zato započinjemo s molitvom. S molitvom ćemo pratiti školsku godinu. Ako usvojimo mjere predostrožnosti, red, rad i molitvu, svi ćemo s odličnim završiti ovu školsku godinu. Neka vam bude sretno i blagoslovljeno, poželio je nadbiskup Puljić
Ines GRBIĆ
Prijem učenika Katoličke osnovne škole Ivo Mašina u Zadru održan je u dvorištu u pratnji roditelja

Nova školska godina za učenike Katoličke osnovne škole Ivo Mašina u Zadru počela je prijemom učenika u pratnji roditelja iz tri razreda u dvorištu te škole koja djeluje u prostoru Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević u Zadru. Učenike prvog razreda došao je pozdraviti zadarski nadbiskup Želimir Puljić te je ujedno blagoslovio sve učenike, roditelje i djelatnike te škole.

U prvom razredu 24 učenika

- Drago mi je da ste odabrali ovu školu. Želimo da početak školske godine započne molitvom. Važan je početak, ali s Božjim blagoslovom. Uz prevenciju, važna nam je i higijena duše, zato započinjemo s molitvom. S molitvom ćemo pratiti školsku godinu. Ako usvojimo mjere predostrožnosti, red, rad i molitvu, svi ćemo s odličnim završiti ovu školsku godinu. Neka vam bude sretno i blagoslovljeno, poželio je nadbiskup učenicima i roditeljima, potaknuvši ih da budu povjerljivi prema učiteljicama u odgoju i obrazovanju djece. Učiteljima je zahvalio za srdačni prijem i brigu o učenicima.
Škola Ivo Mašina 2018. godine počela je s radom sa svega 9 učenika, a sada je u trećoj godini pohađa 61 učenik, u tri razreda.
- To je pokazatelj koliko je veliki interes za ovu katoličku školu. Prva generacija učenika će biti dugo zapisana u spomenicu naše škole. Radosni smo jer je naša škola postala prepoznatljiva po kvalitetama koje su potrebne za odgoj djeteta, a to je njegov intelektualni i duhovni rast, rekao je ravnatelj škole don Roland Jelić.
Prvi razred upisalo je 24 učenika, drugi razred pohađa 20 učenika, a 3. razred 18 učenika.
- Roditelji i sada zovu i mole da ih stavimo na listu, žele djecu prebaciti u našu školu, ako je moguće. Trenutno, nažalost, nismo u mogućnosti otvarati još jedan razred, ali interes roditelja je jako velik. Mole da ih upišemo na listu čekanja, ako netko otkaže pohađanje, da se njihovo dijete može priključiti, rekao je don Roland.
U školi se pridržavaju svih propisanih mjera.

Učionice su prostrane

- Upoznali smo roditelje s uputama i zadovoljni su, prvenstveno jer je škola krenula normalno, da nastava više nije online. Ipak, djeca su željna socijalizacije i druženja. Roditeljima je drago da je škola krenula kako je trebala krenuti. Olakotna okolnost kod najmlađih je da djeca od 1. do 4. raz. ne trebaju nositi maske, pa im i nije toliko čudno. Govorimo o mjerama i situacijama koje se mogu dogoditi. Naša škola ima dovoljno prostora, učionice su prostrane i velike da se možemo pridržavati svih mjera. Svaki razred ima svoju učionicu i svoj sanitarni čvor, učenici se neće miješati u nekim situacijama, po pitanju obroka i sl. Uspjeli smo se jako dobro organizirati. Roditelji su to prepoznali i pokazali zadovoljstvo, rekao je don Roland, poručivši: »Zajedno s Isusom možemo učiniti puno toga. Da s njim sjednemo u lađu našeg života, našeg obrazovanja i da zajedno s njim, veslajući s njim, držeći Isusa čvrsto za ruku, možemo dospjeti daleko, bez straha i panike. S Isusom krenuti naprijed u bolju budućnost«.
Marija Maruna učiteljica je 1. a razreda, počašćena mogućnošću odgajanja djece.
- Nova su pravila kojih se moramo držati, ali otvorenog srca i s velikom radošću primamo nove prvaše i sretni smo. Fali nam malo tog zagrljaja i neke slobode, ali mi ćemo to nadoknaditi na drugi način. Nadamo se da će sve ovo biti iza nas i da ćemo se vratiti na stare položaje. Roditelji su u početku bili malo prestrašeni, ali sada su zadovoljni. Uspjeli smo ih na 15 minuta provesti kroz školu, vidjeli su svoju djecu i razred. Djeca su otvorena i vesela. Neki učenici se bune da žele duže ostati u školi i prvi dan. Jedva čekaju sutra, da opet dođu. Zbog mjera smo ih prvi dan pustili ranije kući. Pred sobom ćemo imati vrijeme za druženje i igru. I mi jedva čekamo raditi s djecom i uzbuđeni smo kao i ona, rekla je učiteljica Maruna.
Majka Meri koja je dopratila kćer, prvašicu Korinu, rekla je: »Bogu hvala, kreće tu u prvi razred. Presretni smo. Vjerujem da će biti sve dobro. Svaki početak je težak, ali uz Božji blagoslov sve ide lakše«.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno