Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

STIPE PERICA Presretan sam, ovo je moja nova prilika na Otoku

09.09.2020. 15:05


Stipe Perica, zadarski nogometni internacionalac novi je igrač Watforda, dojučerašnjeg člana Premier lige koji je u prošloj sezoni ispao u Championship. Perica je za Watford potpisao ugovor na dvije sezone s mogućnošću produljenje na još jednu, a prešao je iz Udinesea čiji je igrač bio posljednjih pet sezona. Ovo je svojevrsni Stipin povratak na Otok s obzirom da je s nepunih 18 godina u senzacionalnom transferu za 2.5 milijuna eura iz Zadra prešao u Chelsea. Odmah je otišao na posudbu u nizozemski NAC Bredu, a nakon toga u Udinese čiji je igrač postao nakon dvije sezone. Osim za Udinesea igrao je još na posudbama u Frosinoneu, turskoj Kasimpasi, a posljednju sezonu je vrlo uspješno odradio u belgijskoj Mouscroneu zabivši osam golova u 16 nastupa. Stipe osim klupskih nastupa iza sebe ima i igranje u mladim reprezentativnim vrstama Hrvatske, a za mlade vatrene (U-21) zabio je osam golova u 12 nastupa. I sada ga je nogometni put ponovno vratio na englesko tlo.
– Teško pronalazim riječi kojima bih opisao koliko sam sretan što sam potpisao za Watford – kazivao nam je jučer ujutro Stipe Perica.


Dvije sezone plus jedna
– Već sedam ili osam dana se nalazim u Watfordu, odradio sam dosta treninga i odigrao jednu prijateljsku utakmicu. Trenutačno sam u karanteni koja traje još koji dan jer je jedan zaposlenik kluba imao pozitivan test na koronavirus. Moj prvi test je negativan, a vjerujem da će biti i drugi za par dana. Jedva čekam igrati i pokazati što znam. Povratak na Otok meni je bio životni san s obzirom da je moj prvi transfer bio iz Zadra u Chelsea. Ostvario sam svoj cilj i sada je na meni da to opravdam, da se dokazujem i ako Bog da zdravlja i sreće, u skoroj budućnosti zaigram u Premier ligi.
Kako je došlo do transfera iz Udinesea u Watford?
– Kao što je poznato Udinese i Watford imaju istoga vlasnika, Giampaola Pozzu, a meni se više nije išlo po posudbama. Jedno vrijeme sam igrao za Udinese, a nakon toga sam nekoliko godina proveo na posudbama u Frosinoneu, turskoj Kasimpasi, a zadnju sezonu igrao sam za belgijski Mouscron. Zabio sam osam golova što nije loše, ali s obzirom da je sezona prekinuta nisam dobio priliku taj broj još povećati. Ukazala se prilika za transfer u Watford i niti trenutka nisam dvojio o tome. Potpisao sam ugovor na dvije sezone s mogućnošću produljenja na još jednu i mojoj sreći nema kraja.
Watford je u prošloj sezoni praktički u zadnjem kolu ispao iz Premier lige u Championship.


Bilićeva »sugestija«
– Watford je prvoligaški klub, sedam sezona zaredom proveli su u Premier ligi i vjerujem da ćemo se već u sljedećoj sezoni tamo i vratiti. Iskreno nisam dvojio niti trenutka o dolasku u Championship jer sam prethodno gledao intervju sa Slavenom Bilićem iz kojeg sam saznao o kako kvalitetnoj ligi je riječ. Uz to jako sam zadovoljan trenerom Vladimirom Ivićem i vidim da ćemo se dobro slagati. Prijelazni rok je produžen, pa treba još vidjeti koji će igrači ostati, a koji otići jer za mnoge postoje odlične ponude s obzirom da je riječ o vrlo kvalitetnim igračima. Već u petak 11. rujna nas očekuje početak sezone koju otvaramo domaćom utakmicom s Middlesbroughom.
Za kraj razgovora Stipe nam je rekao koji su ga motivi vodili prilikom dolaska u Watford i što očekuje od sljedeće sezone?
– Imam 25 godina i mislim da sam sazrio i fizički i psihički, i kao osoba i kao nogometaš. Imao sam ponuda iz Turske i Saudijske Arabije koje su vrlo unosne, ali sam ih glatko odbio jer moj cilj nije bio samo zaraditi novac, nego zaigrati u jakoj ligi. Ovo je za mene nova prilika na Otoku gdje sam i došao iz Zadra kao 18-ogodišnjak. U prošloj sezoni sam zabijao golove najjačim belgijskim klubovima i znam da imam i znanja i vještine to isto činiti i u Engleskoj. Ovdje na Otoku se jako cijeni borbenost, snaga i trka, te smatram da će mi s obzirom na moje igračke kvalitete, takva igra odgovarati. Ne bojim se nikoga i ničega, samo da mi dragi Bog da zdravlja, te me malo posluži i sreća, vjerujem da ću s Watfordom doživjeti mnoge sretne trenutke. I da ne zaboravim, želio bih se zahvaliti Josipu Miliši i Josipu Butiću koji su me kroz individualne treninge u posljednja tri, četiri mjeseca odlično pripremili za on što me s Watfordom čeka u Championshipu – kazao je na kraju razgovora odlično raspoloženi Perica.