Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Traju upisi upisi u Plesni studio Zadarskog plesnog ansambla na tečajeve i radionice

09.09.2021. 10:44


U tijeku su prijave i upisi u Plesni studio Zadarskog plesnog ansambla na tečajeve i radionice suvremenog plesa za sve uzraste: predškolce, školarce, srednju školu, studente, odrasle, za plesače s iskustvom i za početnike. Voditelji su dugogodišnji članovi i suradnici Ansambla: Lara Stanin, Martina Ružić, Patricia Gospić, Natali Perić i Josipa Štulić. Početak rada je u ponedjeljak, 13. rujna u dvorani na adresi Ulica kralja Držislava 10 na Relji. Prijave se mogu izvršiti putem facebook stranice Ansambla ili na mail [email protected]
S ciljem boljeg upoznavanja hrvatskih i zadarskih plesnih umjetnika, do kraja godine u prostoru Zadarskog plesnog ansambla za zainteresirane i naprednije polaznike kao predavači gostovat će i Ida Jolić, Branko Banković, Ana Mrak, Matea Bilosnić. Osim tečajeva, pripremaju se dvije produkcije za Božić i kraj sezone, polaznici sudjeluju na okupljanju zadarske plesne scene pod nazivom Večer plesne minijature u studenom, te okupljanje svih generacija plesača za Svjetski dan plesa u travnju mjesecu, sudjeluje se na manifestaciji KvArt i brojnim drugim događanjima. Zadarski plesni ansambl organizira festival svjetskog glasa Monoplay, producira profesionalne plesne predstave, te je organizator Plesne sezone gdje se dovode najbolje predstave iz Hrvatske.
Ove godine Zadarski plesni ansambl obilježava trideset godina postojanja. Osnovan na koncu burne ratne 1991. godine pa sve do danas, zadarski plesači kontinuirano i uporno razvijaju plesnu umjetnost u Dalmaciji te su Zadar učinili važnim plesnim centrom. Cilj Ansambla je profesionalizacija i decentralizacija plesne umjetnosti u Hrvatskoj. Ansambl u lokalnoj zajednici istinski djeluje na razvoju publike na svim razinama koja podržava ne samo suvremeni ples već i cjelokupnu suvremenu umjetnost. Važno je napomenuti da Ansambl godinama, zbog svog izuzetnog značaja u kulturnom miljeu grada, osim gradskih kulturnih institucija, ima neupitnu podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zadra, Zadarske županije i Zaklade 'Kultura nova'.