Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Čop, Skočić ili Datković?

Autor: Drago Bajković

08.10.2008. 22:00
Čop, Skočić ili Datković?

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ipak se lakše diše, malo ali ipak lakše. Nakon minimalne, ali vrlo vrijedne pobjede Zadrana nad Varteksom u 10. kolu Prve HNL, prvoligaš sa Stanova skinuo je prokletstvo nepobjeđivanja. Dugo je trebalo, ali se ipak dogodilo. Zvone Jurić je nakon ostavke Dalibora Zebića uistinu imao težak tjedan, ali mu se na kraju isplatilo. Startao je pobjedom na klupi i pitanje je hoće li Zadar tražiti novoga trenera ako Zvone nastavi kako je krenuo.
Iz Stanova informacije o novom treneru cure na kapaljku, ili bolje reći ne cure. Ipak, Kalelarga nikada ne miruje i zanimljive su vijesti koje stižu s nje. Navodno se lista kandidata za Jurićevog nasljednika svela na tri imena: Dragan Skočić, Ivica Datković i Davor Čop.
Pobjeda za samopouzdanje
O dvoboju s Varteksom ne bi trebalo trošiti previše riječi. Bila je to utakmica u kojoj se nije ginulo za ljepotu, uostalom ona je Zadru u ovome trenutku na posljednjem mjestu po pitanju prioriteta. Ostvareno je ono što se toliko htjelo, pobijedilo se, a Zadar napokon nema samo jedan bod na svom kontu i sve, barem malo, izgleda bolje u zadarskim Stanovima. Međutim tu se nikako ne smije stati. Ova pobjeda dobit će na značaju tek kada se nastavi u istom ili barem sličnom ritmu. U svakom slučaju samopouzdanja radi trobod osvojen protiv “krojača” velik je poput Velebita, iz toga treba crpiti snagu za izazove koji slijede. Petnaestodnevna stanka zbog nastupa reprezentacije mora se iskoristiti na najbolji mogući način, a jeli se u tome uspjelo znat će se tek nakon gostovanja u Kranjčevićevoj. Možebitni bod, ili ako Bog bude milostiv pa Zadrane nagradi s tri bio bi znak da je kriza završila. Kucnimo o drvo i ne prognozirajmo previše. Zadar mora, ali baš MORA, igrati utakmicu po utakmicu. Jer, svaka je teška i trebat će krvariti za svaki maleni bod. Reda radi naglasit ćemo da Zadar nakon Zagreba očekuju dva domaća ogleda, najprije s Hajdukom, pa onda sa Slaven Belupom. Teško, teško, ali ništa nije nemoguće ako se u to vjeruje.
Strijelci na godišnjem
Deseto kolo Prve HNL donijelo je ponešto uzbuđenja, ali i jedan kuriozitet koji će vjerojatno ostati zabilježen u analima hrvatskog nogometa. U šest utakmica postignuto je tek pet zgoditaka što navodi na zaključak da su strijelci bili na godišnjem odmoru. Na pet stadiona gledatelji su mogli vidjeti po jedan zgoditak dok u Zaprešiću nisu bili ni te sreće, dvoboj Intera i Slaven Belupa završio ne bez zgoditaka. Dinamo je minimalnom pobjedom nad Osijekom zadržao prvo mjesto i unatoč blijedoj partiji povećao bodovnu prednost pred splitskim Hajdukom. Najprije ono što je za Zadrane možda važnije da je Osijek izgubio i na jedanaestom mjestu Zadru bježi “samo” pet bodova. A uz to kao što smo naveli Inter nije pobijedio Slaven Belupo i na desetom mjestu ima deset bodova. To su dvije momčadi koje Zadar može najbrže dostići, nadajmo se da će to biti u što skorijoj budućnosti. “modri su dodatno pobjegli Hajduku jer su “bili” pali u Kranjčevićevoj, Croatija Sesvete je nakon Zadra u crno zavila još jednog “Dalmatinca”. Zagreb, sljedeći Zadrov suparnik zgoditkom Krstajića potopio je Cibaliju u Vinkovcima. Nadajmo se da će se nakon te gostujuće pobjede malo opustiti i Zadranima “dopustiti” da ih iznenade u njihovom dvorištu. Gostujuću pobjedu ostvarili su i Šibenčani koji su “osvetili” Dalmaciju u ovome kolu. Na Kantridi je jednim metkom potopljena Rijeka. A sada slijede “kockasti” pa se nakon toga opet nastavlja prvoligaška karavana.