Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Muzička kutija kako ju vide Limor Ziv i Ivica Bago

Autor: Krešimir Bukvić

08.10.2009. 22:00
Muzička kutija kako ju vide Limor Ziv i Ivica Bago

Foto: Adam VIDAS



Mladi i daroviti splitski plesač Ivica Bago večeras će zajedno sa svojom partnericom Izraelkom Limor Ziv u dvorani nekadašnjeg kina Pobjeda u 20:30 sati izvesti plesnu predstavu Music box. Bago naglašava kako je riječ o plesno-teatralnom komadu kroz koji će se reflektirati plesačeva povezanost sa svojim unutarnjim djetetom. To je bio i povod za sam naziv predstave -Music box jer upravo jedna takva muzička kutija Ivičin je podsjetnik na djetinjstvo.
Bago i Ziv zajedno «potpisuju» ovu predstavu, čija je premijera upravo večeras u Zadru. Njihova suradnja započela je u Izraelu gdje je Ivica plesao četri godine. Odlasku u Izrael predhodili su nastupi i rad u zagrebačkoj Komediji, dok je sama posvećenost plesu u ovog iznimno darovitog plesača počela sa 16 godina kada je nastupao u predstavi Torsia zagrebačkog HNK-a. Slijedi reality show «Coca Cola music stars» te nakon što je prošao audiciju za Izraelsku kompaniju Inbal Pinto pakira kofere.
Prolazak na audiciji svakako može zahvaliti i svom bavljenju gimnastikom u kojoj je bio aktivan do svojih 20 godina. Ivica u Izraelu pleše i u kompaniji Vertigo, no zov domovine očito je bio snažan pa su mu trenutni planovi otvoriti vlastitu plesnu kompaniju u Hrvatskoj. Limor karijeru započinje u rodnom Izraelu te nakon tri godine baleta odlazi u London gdje radi u nekoliko projekata te dobiva posao u Škotskom baletu gdje ostaje zadnjih 5 godina. Slijedi povratak u Izrael te prijava na reality show «Misliš da možeš plesati» gdje upoznaje Ivicu. Kreću raditi zajedno, ni ne sluteći da će ih ta suradnja dovesti sve do Hrvatske.
Limor se Hrvatska dopada, kako nam je rekla, i nada se da će ostati ovdje. Kako ona dolazi iz klasičnog baleta, a Ivica iz modernog, zanimljiva su kombinacija. U Zadar su došli posredstvom Sanje Petrovski kojoj zahvaljuju što im je preko Zadarskog plesnog asambla omogućila da se predstava pokaže u gradu. Ivica dodaje kako bi se također želio zahvaliti i Miri Osmanović koja im je dala kostime te voditeljici Zagrebačkog plesnog asambla Snježani Abramović koja im je također pomogla. Limor i Ivica se nadaju da će se predstava svidjeti Zadranima.