Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Promovirani nautičari i brodostrojari

Autor:

08.10.2009. 22:00
Promovirani nautičari i brodostrojari

Foto: Vedran SITNICA



Ovo je dan kada službeno postajete akademski građani sa svim pravima i poštovanjem, ali i svim obvezama koje ćete imati u svakodnevnom kontaktu sa svojom okolinom, kazao je pročelnik Marušić
U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru danas je promovirano ukupno 33 studenata prve i druge generacije Odjela za promet i pomorstvo, koji su stekli akademski naziv prvostupnika nautike i tehnologije pomorskog prometa te prvostupnika brodostrojarstva i tehnologije pomorskog prometa.
Uz uručenje svjedodžbi puno sreće i daljnjega uspjeha zaželjeli su im promotori Leonardo Marušić, pročelnik Odjela, te prof. Petar Čovo.
– Ovo je dan kada službeno postajete akademski građani sa svim pravima i poštovanjem, ali i svim obvezama koje ćete imati u svakodnevnom kontaktu sa svojom okolinom, kazao je pročelnik Marušić, poručivši promoventima da i nakon završetka studija ne zaborave svoje Sveučilište i vrijednosti koje su na njemu usvojili.
Nakon uručenja svjedodžbi, dodijeljene su i nagrade – prijenosna računala, studentima koji su studij završili prvi u generaciji, nagrade najuspješnijim studentima druge generacije te nagrada za najaktivnijeg studenta.
“Nagradu studentima prve generacije koji su prvi završili studij”, odnosno istoga dana položili završni ispit, dobili su Luka Grbić, Ana Gundić, Goran Šare i Ivan Kevrić. “Nagradu za najuspješnijeg studenta druge generacije” za smjer nautike dobila je Katarina Kušter, a za smjer brodostrojarstva Luka Končurat. Također, uručena je i nagrada za najaktivnijeg studenta Odjela za promet i pomorstvo, koju je primila Katarina Kušter.


 PRVOSTUPNICI


Prvostupnici prve generacije nautike i tehnologije pomorskog prometa su: Luka Grbić, Ana Gundić, Goran Šare, Dalibor Matulj, Marko Stipanović, Ante Ivković, Janes Deković, Marko Jurlina, Mile Barić, Mate Franin, Dino Mrkobrad, Ivan Perinić, Jure Selin, Lovre Smoljan, Katarina Raič, Josip Motušić i Marijan Kotrulja.
Prvostupnici prve generacije brodostrojarstva su: Ivan Kevrić, Ante Božajić, Mate Lemezina, Josip Dilber, Filip Matacin, Toni Morović, Branimir Stulić, Danijel Dunić, Frane Jaklin i Runko Dino.
Prvostupnici druge generacije nautike su: Luka Špadina, Katarina Kušter, Nikola Dragoje, Dubravko Tadić i Antonija Atelj.
Prvostupnik druge generacije brodostrojarstva je Luka Končurat.




 PROGRAM RADA


Kako je prilikom promocije istaknuo prof. Petar Čovo, program studija Nautika i tehnologija pomorskog prometa usmjeren je osposobljavanju studenta za vođenje broda, ali istodobno i za mogućnost sudjelovanja u upravljanju brodarskim tvrtkama. Nastavni program je sadržavao znanja iz područja tehnike, tehnologije, ekonomike, prava te upravljanja.
Program studija Brodostrojarstvo i tehnologija pomorskog prometa usmjeren je na osposobljavanje studenta za obavljanje poslova održavanja i upravljanja brodskim postrojenjem, a istodobno i za mogućnost sudjelovanja u upravljanju brodarskim tvrtkama, brodogradilištima, lukama. Nastavni program je sadržavao znanja iz područja tehnike, tehnologije, elektrostrojarstva, održavanja, informatike, ekologije, brodostrojarstva, ekonomike, prava te upravljanja.
– Primjena ovih znanja omogućuje Vam zapošljavanje i uspješan rad u užoj struci, ali i različitim pomorskim i prometnim ustanovama i tvrtkama čije su djelatnosti usko povezane s pomorstvom, rekao je Čovo, istaknuvši i da su ovo prvi promoventi na najstarijem, ali u isto vrijeme i najmlađem sveučilištu u Hrvatskoj, Sveučilištu u Zadru i najmlađem pomorskom učilištu, Odjelu za promet i pomorstvo.