Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Listopad u znaku obitelji Dedić

08.10.2010. 22:00
Listopad u znaku obitelji Dedić


Listopad u Arsenalu bit će obilježen s dva koncerta te revijom dokumentarnog filma “Film Forum Lounge” prikazivanih i na nedavno održanom Forum film festivalu. Program za ovaj mjesec predstavile su Nives Rogoznica, suradnica za odnose s javnošću, Anamarija Portada, voditeljica programa te Lucija Dovranić, filmska koordinatorica Forum film festivala.
Odmah na početku Rogoznica je najavila dva koncerta od kojih nas prvi koncert klape Iskon očekuje već večeras, dok će na samom kraju mjeseca, 29. listopada, posjetitelji moći uživati u koncertu obitelji Dedić. Nakon nešto više od dvije i pol godine Arsen, Gabi i Matija ponovno su zajedno u Arsenalu i od njih možemo očekivati nove pjesme s njihovih albuma izdanih 2009. godine.
Drugo najvažnije događanje koje će obilježiti listopad u Arsenalu svakako je Revija dokumentarnog filma koju je predstavila koordinatorica Forum film festivala Lucija Dovranić.
– Zbog iznimne uspješnosti Forum film festivala htjeli smo Zadranima pružiti priliku da pogledaju filmove koji se ne mogu kupiti u komercijalnoj prodaji, ali su od izuzetne važnosti za prikaz socijalno društvenog stanja u svijetu. Osim prvog filma svi ostali prikazivani su na Forum film festivalu i nagrađivani brojnim nagradama, ukratko je rekla Dovranić. Prvi na rasporedu za prikazivanje je dokumentarni film “Miss Homless” koji će puštanjem u Arsenalu doživjeti svoju svjetsku premijeru. Film će istog dana biti prikazan u 46 gradova u 11 zemalja. Autori filma nastoje istaknuti njegovu socijalnu dimenziju, a premijera filma postala je međunarodni čin solidarnosti u borbi protiv siromaštva. Riječ je o doku-fikciji, a većina glumaca su beskućnici koji improviziraju scene iz stvarnoga života. Cijena karata za ovaj film bit će simbolična, dok će prihod ići u zadarski karitas, a posebni gosti bit će dvadesetak zadarskih beskućnika. Osim njega ovog mjeseca bit će prikazani i filmovi “Behind the couch” te “Earthmoving”.
Na samom kraju doručka predstavljena je izložba koju u Arsenalu možete pogledati od 8 do 16. listopada pod nazivom “Poskoci 20 godina”, retrospektiva. Na izložbi je na 200 fotografija obuhvaćen ratni put Specijalne jedinice policije “Poskoci”.
Od ostalog programa očekuje nas večer milonge, 23. listopada, i tradicionalna dječja kreativna radionica i igraonica “Arsenalić”.
Na samom kraju posebno je najavljen i jedan događaj za idući mjesec. Naime, radi se o još jednom koncertu grupe TBF (The Beat Fleet) koji je organiziran u povodu odličnog odaziva publike na posljednjem koncertu ove grupe u Arsenalu. Koncert će se održati, 19. studenog, a o dodatnim informacijama javnost će još biti obaviještena.