Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Posjet Sv. Šimi poput hodočašća oko svijeta

08.10.2010. 22:00
Posjet Sv. Šimi poput hodočašća oko svijeta


U povodu blagdana zadarskog zaštitnika Sv. Šime, jučer su njegovo svetište posjetila djeca iz Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov. Ovo je već tradicionalni posjet djece crkvi Sv. Šime na njegov blagdan. Susret je potaknula s. Melhiora Biošić, predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara (HKUMST), koja zajedno s članovima udruge više puta posjećuje Centar u Sv. Filipu i Jakovu kada svi zajedno darivanjem, kao i gestama pažnje i ljubavi razvesele štićenike.
Uz djecu u crkvi Sv. Šime okupili su se i njihovi roditelji, članovi HKUMST-a, prijatelji Udruge, djelatnici Centra za smještaj i rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov, članovi zajednice Vjera i svjetlo te zadarska djeca. Ovakvi susreti okupljaju djecu s poteškoćama u razvoju te sve ljude dobre volje.
– Kao što svake godine 8. listopada na blagdan Sv. Šime hodočastimo njemu, tako i naša djeca s poteškoćama koja su u Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov hodočaste zadarskom zaštitniku. Oni cijelu godinu žive za današnji dan. Ovo je za njih veliki događaj. Za njih je ovo kao putovanje oko svijeta. To im je jedino hodočašće. Oni se jako raduju svetom Šimi, jer znaju da će biti dočekani, da ćemo se družiti, veseliti i pjevati. Bog je dao lijepo vrijeme za što su oni molili. Bog gleda na čista srca i uslišava njihove molitve. Oni imaju svoje skromne male želje, kao što su slike, privjesci, lančići, križevi, krunice, razne brošurice, itd. Stoga smo se ranije svi zajedno počeli pripremati kako bi ih razveselili prigodnim darovima, kazala nam je u razgovoru s. Melhiora Biošić.
Djeca su u crkvi Sv. Šime sudjelovala u prigodnom programu uz pjesmu i molitvu. Nakon toga su se svi zajedno fotografirali ispred svetišta Sv. Šime. Zatim su se autobusom uputili kroz Zadar i okolo njega, uputivši se potom u prostorije HKUMST-a gdje je druženje nastavljeno uz kolače i sokove.
S. Melhiora je na kraju razgovora uputila na Isusove riječi: “Pustite dječicu neka dolaze k meni; ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje!”