Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Unosan posao, pčela nedostaje

Autor: Ante Vidović

08.10.2012. 22:00
Unosan posao, pčela nedostaje

Foto: Marin GOSPIĆ



Ovo predavanje je posebno zanimljivo onim pčelarima koji bi se željeli posvetiti komercijalnoj proizvodnji rojeva. To bi trebao biti poprilično unosan posao jer pčela nedostaje svugdje, kaže Elveđi


Pčelari Udurge Dalmatinka u subotu u Gradskoj knjižnici organizirali su predavanje na temu proizvodnje rojeva. Predavanju su nazočili članovi Dalmatinke i drugi pčelari s prostora Zadarske županije, a držao ga je Davorin Krakar.
– Ovo predavanje je posebno zanimljivo onim pčelarima koji bi se željeli posvetiti komercijalnoj proizvodnji rojeva. To bi trebao biti poprilično unosan posao jer pčela nedostaje svugdje. Hrvatska iduće godine ulazi u EU čime će se otvoriti mogućnosti izvoza. Nakon predavanja mi pčelari razgovarat ćemo između sebe i vidjeti tko ima najbolje mogućnosti da krene u proizvodnju, kaže predsjednik Dalmatinke Zlatko Elveđi.
Davorin Krakar upoznao je nazočne s tehnologijom proizvodnje. Prema njegovim riječima proizvodnja i prodaja rojeva je unosan posao s kojim se u Austriji bave već cijelo stoljeće. Predsjednik Dalmatinke Elveđi kaže kako je cilj pčelara Dalmatinke da postanu prvi proizvođači rojeva u Dalmaciji. Rojevi bi se proizvodili na dvije lokacije, a jedna bi bila na kopnu, a druga na Pašmanu ili Olibu.