Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

HDZ jedini kandidat u Ninskim Stanovima, Zatonu, Grbama i Poljica Brigu

08.10.2013. 22:00
HDZ jedini kandidat u Ninskim Stanovima, Zatonu, Grbama i Poljica Brigu


Predizborna kampanja na području grada Nina službeno je započela predajom izbornih lista Gradskom izbornom povjerenstvu za provedbu izbora u mjesnim odborima


Predajom izbornih lista Gradskom izbornom povjerenstvu za provedbu izbora u mjesnim odborima na čelu s predsjednikom Željkom Radoševićem na području grada Nina službeno je i počela predizborna kampanja. Naime, izbori za vijeća Mjesnih odbora grada Nina održat će se u nedjelju 27. listopada na izbornim mjestima u Ninu, Zatonu, Ninskim Stanovima, Grbama, Žeravi i Poljica Brigu u vremenu od 7 do 19 sati.
Za Mjesni odbor Nin predano je najviše kandidacijskih lista, njih tri – HDZ, HNS-SDP i HSP AS. Nositelj HDZ-ove liste je Monika Čvrljević. S njom su na listi stranačke kolege Hrvoje Pijaca, Josip Ljubičić, Šime Ante Relja, Vesna Lipotica, Mirjana Ivanković i Nino Glavan. Boje koalicije HNS-SDP uz nositelja liste Josipa Stulića branit će Ivica Pernek, Filip Pijaca, Grgur Klarin, Jelena Kobaš, Ante Ljubičić i Ivica Glavan. Na listi HSP AS uz nositelja Veljka Šalova su i Marin Sipina, Fadil Kajtazović, Nikola Bakić, Jurica Magaš, Marijan Forko i Ivica Lipotica.
Na drugom mjestu po broju lista je mjesto Žerava gdje će koplja ukrstiti HDZ i Autohtona Hrvatska Seljačka stranka (A-HSS). Nositelj liste HDZ-a je Marko Jurlina, a uz njega su još Maja Paleka, Martina Jurlina, Ante Beram, Karlo Predovan, Josip Predovan i Mile Zekić, dok je nositelj liste A-HSS Momir Paleka s kojim su na listi Goran Marinković, Josip Paleka, Željko Paleka, Zdravko Poljak, Živko Rajčević i Zoran Marinković.
Kad je riječ o Ninskim Stanovima, Zatonu, Grbama i Poljica Brigu tamo HDZ već sada sa sigurnošću osvaja mjesne vlasti jer se osim HDZ-a za izbore nije javila nijedna druga stranka. Tako je HDZ u Ninskim Stanovima za nositelja liste istaknuo Šimu Glavana, a na listi su još Nikola Surić, Dario Matković, Ante Jurkin, Josip Predovan, Luka Meštrović i Mihajel Matešić. Nositelj liste u Zatonu je Dragan Peša, a na listi su mu stranačke kolege Joso Ljubo Pavlović, Neven Peša, Walter Joso Peroš, Ivan Peša, Renata Peša i Mladen Žigun. U MO Grbe će u narednom četverogodišnjem mandatu uz nositelja liste Antu Orlića još sjediti Luka Jakovčević, Stipe Jakovčević, Dolores Mustać, Danijela Mustać, Iva Mustać i Šime Škibola. I na kraju MO Poljica Brig uz nositelja liste Alda Zekanovića još zastupaju Đango Smokrović, Mate Kojić, Vitomir Dražić, Ivica Knežević, Predrag Knežević i Nikola Knežević.