Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

I Gaženica se predstavlja u londonskom Cityju

08.10.2013. 22:00
I Gaženica se predstavlja u londonskom Cityju


Ministri će investitorima predstaviti postojeće projekte kao i Zakon o poticanju ulaganja, a u paketu je nekoliko velikih projekata u Zadarskoj županiji, Gaženica sigurno, a moguće i Pašman, Nin, zdravstveni centar Biograd itd.


Pola Vlade, odnosno preciznije dopredsjednik Vlade Branko Grčić, ministri Ivan Vrdoljak i Siniša Hajdaš Dončić, doministar Josip Klisović, ravnatelj Agencije za investicije Damir Novinić i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić kreću u London, u City – još uvijek najjače poslovno središte Europe. Nose projekte i nadu da će za njih zainteresirati svjetske investitore, kao i Zakon o poticanju ulaganja kojim žele reći u Cityju da Hrvatska više ne koči i ne odbacuje, već želi privući investitore i da za to ima mehanizme.
Za Zadarsku županiju kao cijelu zemlju važno je sve što nose i što će eventualno donijeti od tamo. No posebice nam valja spomenuti da se investitorima nudi Gaženica, a ima naznaka da će biti spomena i nekih drugih ovdašnjih projekata koji su sastavnica Kataloga projekata, a riječ je o Zdravstvenom i wellness centru u Ninu, Rivijeri Pašman, Zdravstvenom turističkom centru Biograd…
Domaćin prvog britansko-hrvatskog investicijskog foruma u Londonu, koji je inicirala hrvatska strana, je Lord Green of Hurstpierpoint, britanski ministar trgovine i investicija. Na forumu se očekuje i András Simor, potpredsjednik EBRD-a, te predstavnici brojnih britanskih investitora.
Hrvatski ministri pokušat će uvjeriti Britance da je Hrvatska poželjna investicijska destinacija, i to kroz novi zakonodavni okvir, uz naglasak na novi Zakon o strateškim investicijama i Zakon o poticanju investicija. Uz koncesiju na autoceste ministar Hajdaš Dončić Britancima će ponuditi i ulaganje u Zračnu luku Osijek i Rijeka, spominje se luka Gaženica, Ploče te Dubrovnik. Riječ je o projektima od nekoliko desetaka milijuna eura.