Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sutra klapski spektakl za pomoć potrebitoj djeci

08.10.2013. 22:00
Sutra klapski spektakl za pomoć potrebitoj djeci


Prihod od prodanih ulaznica, po cijeni od 30 kuna, namijenjen je za pomoć Udruzi za Down sindrom Zadarske županije i Udruzi autista Zadar. Toj djeci izuzetno je važan kontinuirani rad, a za to su im potrebni didaktički materijali i igračke koje si sami ne mogu priuštiti


“Hit hitova” naziv je humanitarnog spektakla, koncerta klapa najavljenog za četvrtak, 10. listopada, u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.
Koncert započinje u 20 sati, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je Udruzi za Down sindrom Zadarske županije i Udruzi autista Zadar.
I ovaj glazbeni spektakl humanitarnog karaktera inicira Kulturno zabavna udruga “Zara” iz Zadra koja je prije godinu dana na istom mjestu organizirala koncert za pamćenje. Petnaestak izvođača tada je zapjevalo za petogodišnju Stephanie Mildu, koja ima Arnold Chiari malformaciju, a dupkom puna dvorana malenoj djevojčici osigurala je put u daleku Ameriku.
– Prošle je godine prodana i posljednja ulaznica po cijeni od 30 kuna, pa se nadamo da će odaziv biti barem približan. I ovog puta prihod od prodanih ulaznica namijenjen je za pomoć djeci, našim malim sugrađanima s Down sindromom i autizmom okupljenima u ove dvije udruge – rekao je Vlatko Štrbac, predsjednik udruge Zara, garantirajući dobru zabavu, ali i niz iznenađenja zbog kojih se u četvrtak navečer isplati doći na Višnjik.
Jedan od razloga je svakako i nastup Mladena Grdovića, zadarske pjevačke legende i jednog od najvećih humanitaraca. Mladen će se na pozornici, kako doznajemo, pojaviti u društvu malene Stephanie koja će zajedno s njim zahvaliti svima koji su na bilo koji način pridonijeli da prošle godine otputuje na operaciju u Chicago i tako dobije priliku za život bez boli kakav imaju njezini zdravi vršnjaci. Svakako je vrijedno spomenuti i da bi do kraja ove godine s radom trebala započeti Zaklada Stephanie CRM čiji rad će biti usmjeren na pomoć djeci koja boluju od ove opake i teške, a u nekim slučajevima i smrtonosne bolesti. CRM je inače kronična bolest koju je potrebno stalno držati pod kontrolom.
Što se pak tiče djece s Down sindromom i autizmom, stanja su to koja bi se laički mogla opisati kao pogreške u kromosomu i za što lijek ne postoji. Obje Udruge, za čiji rad se prikuplja novac, nastoje pomoći djeci u razvoju, usvajanju znanja i vještina te njihovoj boljoj integraciji u društvu kao i senzibilizaciji zajednice za njih. To sve nije moguće bez kontinuiranog rada i didaktičkih materijala i igračaka, a one su vrlo skupe.
– Svjesni smo krize, ali 30 kuna smatramo da je simboličan iznos za jedan takav doživljaj, a posebice kad se uzme u obzir da je novac namijenjen za pomoć potrebitoj djeci – kaže Štrbac ističući kako se nada da će se građani odazvati ovom pozivu i pokazati još jednom veliko razumijevanje za potrebite u našem društvu. Štrbac je naglasio kako su se i ovog puta svi autori i izvođači odrekli naknade u korist udruga te da su se pozivu odazvale brojne zadarske tvrtke i ugostitelji.


Nastupaju najbolje klape




Na humanitarnom koncertu “Hit hitova” nastupit će najbolje hrvatske klape zabavnog izričaja: KUD Cambi, Sol, Kampanel, Šufit, Puntamika, Maslina, Godimenti, ženska klapa Mela i Oliver Jakovčev-Berekin, zatim Vokalisti Salone, Sv. Juraj HRM-a i Mladen Grdović kao šećer na kraju.
Pokrovitelji koncerta su Grad Zadar, Muzej antičkog stakla Zadar, gdje su u staklu izradili dječje viđenje zadarskog zalaska sunca, Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP i ŠC Višnjik.
Voditeljica programa je Ana Marušić, scenograf je Neno Stojaković, a ton-majstor Predrag Ćosić.


Gdje kupiti ulaznice?


Svi zainteresirani građani ulaznice po cijeni od 30 kuna za klapski spektakl humanitarnog karaktera mogu nabaviti u agenciji Aquarius kod Gradskog mosta, a na dan koncerta, u četvrtak 10. listopada na ulazu u dvoranu Krešimira Ćosića, u trgovačkom centru Supernova te na štandu na Narodnom trgu.