Datumi koji se pamte

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Na Trgu Damira Tomljanovića Gavrana u utorak je prigodnim programom obilježen Dan obrane grada i Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

Program pod nazivom „Domovini Za dar" u organizaciji učenika Osnovne škole Zadarski otoci, njihovih profesora, braniteljskih udruga okupio je mnoštvo posjetitelja.

Ovo je prvi put da jedna zadarska osnovna škola obilježava Dan neovisnosti, na što su u OŠ Zadarski otoci posebno ponosni. Dodatni motiv  bio je i taj što su gotovo svi državni praznici, poput Oluje i Dana državnosti za vrijeme trajanja školskih praznika, te nema prostora kako bi učenici na prigodan način obilježili i ove važne datume u novijoj hrvatskoj povijesti.

Brojnim upriličenim sadržajima u utorak, djeci se nastojalo dati do znanja kako je puno života izgubljeno u obrani Hrvatske, te kako učeći imaju priliku dati najbolje od sebe za razvoj uspješne države.

U školskim udžbenicima iz povijesti, kako je rečeno, malo je toga napisano o Domovinskom ratu, a na ovaj način djeca od članova brabiteljskih udruga imaju iz prve ruke priliku čuti istinu o Domovinskom ratu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno