Umjesto o izvršenju proračuna - o košnji trave

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Trosatna sjednica Gradskog vijeća

Da se u vrijeme Dubrovačke Republike po depresivnom jugu nisu donosile važne odluke na sjednici Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru vijećnici u utorak navečer nisu uopće marili. Potpuno razjedinjeni oporbeni vijećnici različito su glasovali po pojedinim točkama dnevnog reda, a uspjeli su se i posvađati. A kako su nedostajali oporbenjaci Mira Ražnjević (SDP) i Ivan Sambunjak (HDSSD) omjer je bio 9 (HDZ):4 (oporba) - Ivan Baraba i Leo Zorica (nezavisni), Slavica Jeličić (SDP) i Mirana Belamarić (HDSSD).

Sjednica je trajala čak tri sata, od 19 do 22 sata.

Pojedini građani se poput svinja odnose prema smeću

- Kad je pitanje odvoza smeća treba pohvaliti rad Bošane i radnike, posebice voditelja službe održavanja Sinišu Filipovića. Pojedini se građani poput svinja odnose prema smeću, kao da nisu njihova posla, kazao je Ivan Babara u raspravi o izvješću poslovanja Bošane.

Babarin kolega Leo Zorica prenio je pritužbe gostiju o čistoći te pitao gdje su nestali zeleni otoci. Mirana Belamarić je spočitavala kako je za parking uprihođeno 500.000 kuna, a u plaže uloženo tek 121.000 kuna. Naime, na plaže Dražica i Bošana se dovezao pijesak, na Soline ne.

- Plaža je jedno, parking drugo. Problem je i koncesionar za pijesak jer ga nema ili uglavnom ne može izdati račun. S novim PPU-om sredit će se i plaže i infrastruktura. Zeleni otoci su zasad sklonjeni jer se u njih uglavnom odlaže smeće koje ne treba. Vozni park je star 15-ak godina, a na kamione smo postavili kamere za kontrolu rada djelatnika, odgovorio je Krunoslav Pešić, direktor Bošane.

Umjesto da glavna rasprava bude oko izvješća o polugodišnjem izvršenju gradskog proračuna koji se puni puževim korakom, najviše se rasprave vodilo o izboru ponuditelja za poslove košenja trave i održavanja zelenih površina te o prijedlogu Odbora za imenovanje troje novih članova Nadzornog odbora Bošane (Marin Eškinja i Ivan Mrkić (oba HDZ) i Ljubica Budan (SDP).

- Prijedlog Odbora za imenovanje članova Nadzornog odbora Bošane je dokaz sprege, tihe koalicije HDZ-SDP koja je započela već izborom SDP-ovog dopredsjednika Vijeća prije dvije godine. Sve to potvrđuju izjave gradonačelnika Kneza da za njega glasuje 50 posto SDP-ovaca, optuživao je Babara.

To je toliko naljutilo i revoltiralo Slavicu Jeličić, dopredsjednicu Vijeća i predsjednicu SDP-a Biograd, da su vijećnicom frcale iskre.

- Ne govorite istinu, iako se tražilo niste ni htjeli predložiti svog kandidata kako bi se ispunila kvota od trećine oporbenih vijećnika. Mi povlačimo svog kandidata, predložite vi svog kandidata i podržat ćemo ga, predložila je Jeličić na što je Babara odgovorio:

- Ja sam građanin Biograda i vijećnik, nisam oporba, rezolutan je Babara.

Mjesto za parkiranje školskog autobusa

Kako Odbor za imenovanje predlaže, Vijeće prijedlog prihvaća ili ne, a gradonačelnik odlučuje, jer je Bošana gradsko poduzeće, u prethodnoj točki je poništena odluka s jedne od sjednica Vijeća o imenovanju Marina Eškinje u NO Bošane. Predsjednica Melanija Ražov Radas je zatražila da se više ne dogodi da se o nečem odlučuje, a ne smije se.

Košnju biogradske trave i održavanje zelenih površina u pojasu nerazvrstanih cesta dosad su vršile Ceste Zadarske županije, a sad je nakon provedenog postupka prikupljanja ponuda na razdoblje od četiri godine po ukupnoj cijeni od 337.500 kuna s PDV-om vijećnicima na odlučivanje bio ponuditelj LIST- Poljoprivredna zadruga direktora Igora Šarića, predsjednika LAG-a Laura. Slavica Jelićić je zanimalo je li to sukob interesa.

- Postupak se proveo putem Zakona o komunalnom redarstvu i tu nije ništa sporno, ustvrdila je pročelnica Suzana Horvat Kolanović. Ipak, gradonačelnik je povukao točku s dnevnog reda i za sljedeću sjednicu naložio da se vijećnicima priloži potpuna dokumentacija.

Vedra je vijest što je pred osiguranjem parkirnog mjesta za školski autobus na potezu od ulaza u školsku dvoranu do ulaza u školu. Pitanje je postavio Babara koji je odgovor zatražio, kaže, u ime 28 vijećnika Školskog vijeća Osnovne škole Biograd.

- Ne spavamo, radimo na tome i razgovaramo s ravnateljem škole već odavno. Prometni projekt je usvojen, ŽUC je izašao na lice mjesta. To ćemo riješiti uskoro, čim dobijemo dozvolu, najavio je Knez.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno