O mogućnostima i načinima financiranja ruralnog turizma

Slika korisnika valentinam
Zbog velikog interesa AGRRA organizira konferenciju
Pozivamo sve one koji se žele baviti ruralnim turizmom ili se već njime bave da dođu 18. listopada u dvoranu SC Višnjik i pitaju sve što ih zanima. Iz prve ruke tu će moći dobiti sve odgovore na pitanja koja se tiču procedure i mogućnosti ostvarivanja financijske potpore ili kreditiranja, poručio je Sorić
Marin GOSPIĆ
Ruralni turizam postao je vrlo atraktivan

Zbog velikog interesa javnosti Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA organizira konfernciju pod nazivom „Mogućnosti financiranja u ruralnom turizmu“ koja će se održati u VIP dvorani Sportskog centra Višnjik u četvrtak, 18. listopada 2018. godine u vremenu od 11 do 14 sati.

Raspituju se mladi

Ruralni turizam danas predstavlja važan čimbenik gospodarske djelatnosti i demografije, kako u Zadarskoj županiji, tako i u Republici Hrvatskoj, pa su organizatori odlučili na ovoj konferenciji predstaviti strategije i mjere iz te domene koje postoje na razini Republike Hrvatske.

- Svakodnevno nam dolazi jako puno ljudi, a posebice mladih, s jako dobrim projektima, idejama i željom da nešto pokrenu i rade na svojim starinama koje su naslijedili ili zemlji bilo na otoku ili u zaleđu, ali izvan poljoprivrede. Žele se baviti ruralnim turizmom koji je posljednjih par godina u vrlo atraktivan. Oni imaju puno pitanja koja su najčešće vezana za financije, odnosno poticaje koje bi mogli dobiti i ostvariti. Zato smo se odlučili organizirati ovu konferenciju na kojoj će sudjelovati ljudi koji su stručni i koji će zainteresiranima odgovoriti na konkretna pitanja te im pokazati put kojim trebaju krenuti da bi svoje zamisli i projekte proveli u djelo, kaže voditelj Odjela za gospodarstvo AGRRA-e Nino Sorić, najavljujući kako će na konferenciji sudjelovati kompetentne osobe iz Zadarske županije, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije - HAMAG BICRO i Ministarstva poljoprivrede.

Stručnjaci odgovaraju na pitanja

Konkretno, Lovro Jurišić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije predstavit će program kreditiranja obiteljskog smještaja „Welcome” na području Zadarske županije, dok će mogućnosti financiranja i financijske instrumente za ruralni razvoj predstaviti i javnosti približiti Josipa Kutle Stepančić, voditeljica Službe za zajmove, Sektor za financijske instrumente, ispred Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije - HAMAG BICRO. Robertina Vučković, voditeljica Odjela za diverzifikaciju u nepoljoprivredne djelatnosti, Službe za investicijske potpore u nepoljoprivredne djelatnosti, Sektora za provedbu programa ruralnog razvoja, Uprave za ruralni razvoj ispred Ministarstva poljoprivrede predstavit će mogućnosti financiranja iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Na konferenciji će sudjelovati i Darko Dukić, koji će predstaviti mogućnosti i načine financiranja ruralnog turizma u praksi, a završni dio konferencije zamišljen je kao panel-diskusija.

- Pozivamo sve one koji se žele baviti ruralnim turizmom ili se već njime bave da dođu na ovu konferenciju i pitaju sve što ih zanima. Iz prve ruke tu će moći dobiti sve odgovore na pitanja koja se tiču procedure i mogućnosti ostvarivanja financijske potpore ili kreditiranja njihovih projekata, poručio je Sorić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)