Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadarskom navijaču produljena zabrana posjećivanja utakmica Hajduka

09.10.2018. 10:15
Zadarskom  navijaču  produljena  zabrana  posjećivanja  utakmica Hajduka


Rješenjem suca istrage Županijskog suda u Zadru 25-godišnjem Zadraninu kojeg se sumnjiči za izazivanje nereda na stadionu  Stanovi prošle godine još je jednom produljena mjera opreza, odnosno  zabrana posjećivanja nogometnih utakmica na kojima igra Nogometni  klub Hajduk.
– I nadalje egzistira osnovana sumnja da je 25-godišnjak počinio kazneno djelo protiv javnog reda izazivanjem nereda. On ne poriče da je  sudjelovao u neredima inkriminirane prigode te da se fizički sukobio s  jednim od bugarskih navijača. Tome u prilog idu i sadržaj izvješća o  krim-tehničkoj pretrazi mjesta događaja, izvješća s nalazom i  mišljenjem o uzroku požara, liječničko uvjerenje o zadobivenim ozljedama bugarskog navijača, a osobito nalaza i mišljenja vještaka Centra za  forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" od 12.  srpnja 2017. i 23. travnja 2018., kojima je utvrđena veza između dijelova  signalne rakete pronađene u vrijeme i na mjestu počinjenja djela te bioloških tragova osumnjičenika, stoji u rješenju o produljenju mjera opreza izrečenih 25-godišnjem navijaču Hajduka i pripadniku navijačke skupine Torcida gdje se nadalje navodi kako je on s ostalim sudionicima, koji su se bez razloga sukobili s bugarskim navijačima, manifestirao izrazitu upornost. Navedeno je i kako mu je tijekom pretrage u domu pronađen veći broj rekvizita koje navijačke skupine koriste na utakmicama i  to ručne signalne baklje i dimne bombe.
– U konkretnom slučaju, a uzimajući u obzir sve okolnosti slučaja, da  osumnjičenik ne poriče da je sudjelovao u inkriminiranom događaju, da  se fizički obračunao s jednim od bugarskih navijača, da posljednjih godinu dana nije posjećivao nogometne utakmice u kojima je igrao NK Hajduk čiji je navijač, da je u međuvremenu zajedno s ocem počeo raditi u  ugostiteljskom objektu te da nije osuđivan, sutkinja istrage je stava da  sve navedeno pruža jamstvo kako će se svrha istražnog zatvora u konkretnoj situaciji moći realizirati i kroz mjeru opreza zabranom osumnjičeniku da posjećuje nogometne utakmice u kojima igra NK Hajduk,  stoji u rješenju u kojem se navodi da će se eventualno nepoštivanje zabrane za posljedicu imati aktiviranje mjere istražnog zatvora.