Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Koalicije i Miroslav Krleža

09.10.2019. 11:16
Koalicije i Miroslav Krleža


Čovjek kaže ovako:«U pozadini nasrtaja na Pupovca i SDSS je očito sve raširenije uvjerenje da je koaliranje H rvata sa Srbima sramotno, čak protuprirodno, što je gola laž jer iza njih je stoljetno iskustvo koaliranja o najvažnijim pitanjima.«
I po njemu je ova omraza protiv Srba narasla nakon učlanjenja Hrvatske u Europsku uniju. A posebna omraza je nastala ništa manje nego nakon onih po autoru oslobađajućih haških presuda onom mrskom najmrskijem imenu u Srba Ante u ovom slučaju Gotovina i Mladenu Markaču. Je reče čovik i ostade živ » pa jasno je da su spomenute oslobađajuće presude preplavile hrvatsku stranu uvjerenjem da su Srbi jedini krivi za ratne zločine devedesetih, pri čemu je samo racionalna manjina upozoravala da ako Gotovina i Markač nisu krivi za stotine pobijenih Srba POČETKOM i sredinom devedesetih, netko drugi jeste, a hrvatska DRŽAVA ne čini ništa da ih pronađe i kazni. Uz to »Kaže gospodin TAČNO; pojavile su se sasvim, odnosno vrlo uvjerljive analize; kojih analitičara da mi je znati da su Izraelci i Amerikanci – vidi čuda, valjda sudeći po presudnom glasu starog Hebreja. »Bili vrlo zainteresirani za ovakvu presudu jer vode toliko ratova pa da nisu htjeli reskirati da neki rigorozni po autoru standardi iz Gotovinine i Markačeve optužnice (preciznost topništva) budu primijenjeni i na njih. Da su ovakve analize lišene svakog nacionalnog predznaka.
A kako to gospon Čulić onda tumaći topničke standarde JNA i Četnika na Vukovar, Zadar, Osjek, Petrinju, Karlovac, na sva ona sela sagorjela, hrvatska sela, spaljena agresijom tih kokardaša i zvezdaša na puk hrvatski koji se samo branio. Jer gospodi Srbima nije bilo stalo do nikakve koalicije sa Hrvatima tada, onda, ni sada. Onda su oni koalirali s JNA, s tenkovima, vebeerovima, kasetinim bombama i sa svakom belosvetskom silom koja ih je ohrabrila da u roku od mjesec dana popale i pobiju što se da do Virovitice pa dolje do Karlobaga pobiti dalo… I oni su palili i žarili dokle su mogli stići. Ne znam koliko je mrtvih AGRESORA bilo u toj priči. Hrvata koliko ti duša oće… Vjerovatno što koalirati nehtjedoše… Evo kod nas u Zadru do Dračevca su mogli prići… Pa valjda im se onda tenk pokvario. Neka ga je golobrada hrvatska glava tvrdoglava usijana nesklona koaliciji dobrohotnoj zapalila. Prije toga, pobili mu suborce, Crkvu zapalili, grobove odvalili.. Izginula su djeca što grad su branila. Gotovo bez oružja. To se zvalo s Hrvatima koalirati… Samo nisu mogli drugačije nego paljenjem i ubijanjem to realizirati. Tako ti je kad te takvi ljube… Pamet od pustog koaliranja gube.. pa zapale ovo selo, ono selo. Ravnaju sa zemljom Islam, Paljuv, Pridragu, Zemunik, Murvicu, Benkovac.. Vranu.. do temelja svaku kuću.. crkvu samu.. do temelja.. Škabrnju… To bi bilo devedeset prve… Cijelu hrvatsku Bukovicu… Sve u ime koalicije šalju svake vele milicije… Arkanovce, Kninđe, Vukove, Ninđe… Ubijaju redom sve što radi koalicije stignu. A u Škabrnji pir koaliciji prave… Neke vješaju neke dave.. neke kolju. Neke oru. Na Nadinu, Lišanima, Vukšiču.
Toliko da još tisuću petsto Hrvata fali… Zovu ih nestali… A mogli su lepo TAČNO koalirati. Neg’ su budale Hrvatsku stali birati. Eto to koaliranje. Pitao bi vas za te dane gospodine Čulić… Koliko ono Agresora od Hrvatske ruke pa’ne. Te devedeset prve. Druge, treće. A koliko ono pobijenih radi nekoaliranja Hrvata ubijeno bi… Bili ste malo o tome progovorili. I koliko bi ih bilo da je je ono koaliranje prolazilo kako je krenulo. Kako je, rekli bismo mi Dalmatinci tilo… Bilo bi nas sve pobilo… Eto to je vaša muka… I sad biste vi s ovima bez ruku bez nogu, bez glave, mirno bez tenkića koalirali… A to što je Pupovac Hrvatsku s NDH izjednačio, to je normalno, očekivano molit ću lijepo.. taj nikad nije išao prema koaliciji na slijepo… Drage su čovjeku Hrvatske pare, a spreman je i za milodare…
Gospodine Čulić evo što o koaliciji ovoj vašoj stogodišnjom nadnevkom 2. lipnja 1916. u 20 sati pred sto tri godine napisa ljevičar, komunist Hrvat Miroslav Krleža. »Potočnjak i Supilo kratkovidni, a Svetozar Pribičević, čisti graničarski srbobranski mentalitet lojalnog kotarskog pristava«. Koja je to koalicija.. cijelo stoljeće i godina tri uvijek ista priča… Ako nećete Hrvati koalirati milom, bogme ćete Prosinačkim žrtvama, Ubojstvom u skupštini, Šestojanuarskom diktaturom, u tih 10 krvavih godina kao ih nazva Miroslav Krleža koalirati silom. E ovog puta nije tako. Pa makar to bilo kako ono rekoste Voljom Izraela i Amerike, nepravednom presudom u Hagu Gotovini i Markaču olako… Ako je to tako onda ljubim srcem svim i Ameriku i Izrael. A srbsko-hrvatske koalicije uvijek su bile kučine, laži i trice.