Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

TREĆA HNL JUG Zadar »prebrodio« Jadran, Primorac »preskočio« Vodice

09.10.2019. 08:29
TREĆA HNL JUG Zadar »prebrodio« Jadran, Primorac »preskočio« Vodice


Sedmo kolo Treće HNL jug i Zadar i Primorac (B) pamtit će po dobrome. I jedna i druga momčad osvojile su trobod i pospremile ga na svoja konta. Zadar je na Stanovima bio uspješniji od Jadrana LP svladavši ga rezultatom 2:0, dok je Primorac s uspjehom preskočio gostovanje u Vodicama pobijedivši domaćine rezultatom 2:4. Biograjci su se na taj način predvođeni novim trenerom Stankom Mršićem u potpunosti iskupili za poraz od Uranije koji su kolo prije doživjeli na svom travnjaku. Iako su Vodice povele već u 7. minuti, momčad iz kraljevskog grada do poluvremena je preokrenula rezultat golovima Smokrovića (24’) i Lazarevskog (33’), a u nastavku s još dva pogotka (Jurić 47’, Vodopija 93’) zaključila ovu utakmicu. Vodice su s još jednim pogotkom uspjele tek malo ublažiti ovaj poraz. Čestitke Biograjcima sa željom da i u sljedećem kolu nastave pozitivan niz. Što se tiče Zadra on je na svojim Stanovima slavio protiv kvalitetne momčadi Jadrana LP. Zgoditkom Župana u 19. minuti momčad Marka Pinčića stigla je do prednsti, a mladi Zdrilić je golom u 90. stavio točku na »i« ovog dvoboja. I Zadrani zaslužuju čestitke sa željom da pozitivan niz nastave i u kolu koje je pred nama.


Junak usamljen na vrhu
Iza nas je kolo u kojem nije bilo prevelikih iznenađenja. Lider Junak se nakon prošlotjednog poraza od Splita, vratio starim navikama i pobjedama. Ovoga puta na svom su travnjaku minimalno svladali goste iz Dubrovnika. Zgoditak vrijedan tri boda zabio je Stipe Barać u 66. minuti utakmice. Izgleda da je šok izazvan promjenom trenera urodio plodom i sa Zagorom na čiju je klupu sjeo, Zadranima dobro poznati, Vjeran Simunić. Sa šest su pogodaka sa svog travnjaka u Unešiću ispratili Zmaj prema Blatu na Korčuli. Vrijednu pobjedu u kolu koje je iza nas zabilježila je i Urania koja je u Baškoj Vodii svladala Slogu nanijevši joj drugi poraz ove sezone. Konačan rezultat tog dvoboja bio je 2:0, a pogotke za domaćine postigli su Maro Pejković u 16. minuti, te Mate Ćorić u 49. Tri utakmice 7. kola završile su bez pobjednika. Uskok i Kamen odigrali su 1:1, istim rezultatom završila je i utakmica između Neretve i Splita, a 2:2 bio je ishod dvoboja u Opuzenu između Neretvanca i Hrvaca. U Metkoviću je poveo Split preko Ivana Jakova Đonija u 49., a izjednačio je Ivor Krešić u 61. minuti. U Klisu je domaćin poveo golom Vučemilovića.Grgića s kreča u 34. minuti,a izjednačio je i konačan rezultat postavio Luka Begić u 51. Hrvace su povele u Opuzenu (Ivanović 16’-11m), preokrenuo je domaćin (Simeunović 23’, Brekalo 52’), a za konačni remi zaslužan je Banić koji je pogodio u 69. minuti.
Junak je ostao usamljen na vrhu sa 16 bodova na svom kontu. Urania je s dvije uzastopne pobjede stigla do druge pozicije na kojoj ima 13 bodova, a isto toliko ima i Sloga na trećoj poziciji. Četvrto mjesto s 12 bodova drži Zadar, a isto toiko imaju Kamen i Hrvace. Split je sedmoplasirana momčad Lige sa 11 bodova, a Primorac (B) s deset drži 8. mjesto. Zagora, Jadran LP i Zmaj u poretku od 9. do 11. mjesta imaju osam bodova, GOŠK na 12. mjestu 7, a Uskok bod manje. Neretva i Vodice, na 14., odnosno 15. mjestu imaju pet bodova, a Neretvanac i dalje s četiri boda drži fenjer Lige.


Derbi u Biogradu na Moru
U kolu koje je pred nama očekuje nas derbi u Biogradu na Moru gdje stiže vodeća momčad lige, sinjski Junak. Biograjci su se, po svemu sudeći konsolidirali imenovanjem Stanka Mršića na mjesto trenera, a i pobjeda u Vodicama sigurno je podigla samopouzdanje igrača. Nadajmo se da Biograjci imaju »ulja u svići« i da će svoj travnjak u kraljevskom gradu napustiti slaveći sa svojim navijačima novu pobjedu.
Zadar će put Klisa gdje ih očekuje ondašnji Uskok. U pripremnom razdoblju, točnije u »generalci« uoči sezone Zadar i Uskok su na Stanovima odigrali 2:2, a vjerujemo u momčadi iz Krševanovog grada ne bi imali ništa protiv da i ovaj dvoboj završi istim rezultatom. Iako, ne sumnjamo da će trener Pinčić sa svojom momčadi pokušati na ovom gostovanju doći i do punog plijena. Zadar ima kvalitetu, usuđujemo se reći veću od Uskoka i trobod gostiju ne bi bio iznenađujući.
Zaminljivo će biti i u Ivanbegovini gdje Kamen dočekuje Split, a i u Hrvacama gdje dolazi osokoljena Simunićeva Zagora. GOŠK će na Lapadu ugostiti Neretvu, a Sloga u Mravincima Vodice. Uraniji sigurno neće biti lako nastaviti pobjednički niz jer im slijedi gostovanje na uvijek vrućem travnjaku u Blatu na Korčuli. Neretvanac neće puno putovati, tek do obližnjih Ploča do kojih iz Opuzena ima nepunih desetak kilometara. A što dodati osim da nas ponovno očekuje niz zanimljivih, a vjerujemo i neizvjesnih dvoboja.
 




TRENUTAČNI PLASMAN


Zadar s 12 bodova drži 4. mjesto na ljestvici, dok je Primorac (B) koji na svom kontu ima 10 bodova osmplasirana momčad prvenstva
 


Strijelci


10 golova: Mario Marović
6: Juan Manuel Varea
4: Ivan Raič, Mario Pejković, Petar Brkan, Antonio Štimac, Mario Marić
3: Tino Šošić, Mate Čorić, Kristijan Jurić, Andro Vuleta, Duje Ribičić, Vedran Smokrović, Marin Vučemilović-Grgić, Toni Rendić, Antonio Pavlinović, Krešimir Kelez, Robert Jandrek, Karlo Vidović, Domagoj Marušić, Jefferson David Barreiro Quinones
2: Abel Kalfić, Valentin Adrian Alvarez Cief, Adel Ajkunić, Dean Borovčanin, Filip Brekalo, Josip Anić, Ante Mihaljević, Željko Sablić, Dragan Brečić, Branimir Kujundžić, Dragan Župan, Stefan Lazarevski, Jure Jerbić, Leo Andrić, Pjero Škarić, Ivan Mastelić, Roko Nakić, Luka Ivanović, Krešimir Luetić, Luka Begić, Renato Nović, Nemanja Šešlija, Andrej Ivan Tabula, Nikola Marić, Antonio Smrdelj