Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U »Ljepotici« zbilja ima premalo apartmana

09.10.2019. 11:03
U »Ljepotici« zbilja ima premalo apartmana


REPRIZA NAJGORE SERIJE NA SVIJETU
Zbilja mi nije jasno što je s ovim ljudima na Hrvatskoj televiziji? Dobro, jasno mi je da se serije povremeno repriziraju, ali onda bi trebali reprizirati one odlične serije snimane devedesetih godina. »Naša kućica, naša slobodica«, »Olujne tišine« (ta je bila baš super), i da sada ne nabrajam više koje jer mi je psihijatrica strogo naredila da ih moram izbrisati iz sjećanja, ako ne želim da me trajno zatvore u umobolnicu.
Bilo je dakle loših serija, ali ima jedna najgora među svima, a to je, kao što to zna svaki pošteni Hrvat, serija »Naše malo misto«.
To je jedna bezvezarija, uopće nije duhovita, likovi su nezanimljivi, govore nekim čudnim dijalektom koje nitko ne razumije, a sve je to i logično s obzirom na to da je to djelo poznatog jugonostalgičara i komunjare. Opće je poznato da tu seriju nitko nikada nije ni htio gledati i da su oni navodni milijuni ljudi koji su je pratili na malim ekranima, ustvari samo izmišljotina tadašnjeg KOS-a ili kao su se sve te tajne službe uopće zvale.
Da, jako je nezgodno kada se s današnje distance sve to pogleda i analizira. Svaki realan čovjek koji može misliti svojom glavom, odmah pomisli kako je pravo čudo što Smoje nije dopao zatvora s obzirom na to kako je nemilosrdno kritizirao tadašnji sistem, a ako se povuče paralela sa sadašnjim vremenima… Brrrrr.
Bolje je ništa ne govoriti. Ipak, jedna scena iz jučerašnje epizode pod naslovom »Ko je više da«, je zbilja jeziva i opominjuća. Luiđi je otišao u partizane i tamo operira ranjenike. Njegova Belina ukrade nešto hrane, ovi je hoće strjeljati jer se tada navodno strjeljalo svakoga tko krade, a Luiđi je smiruje otprilike ovim riječima. »Strpi se Belina dok završi rat, a onda ćemo ti i ja pokrasti cilo Malo misto.
Niko nam neće ništa moći.« Pazite ovo. Ispada da su išli u rat da bi poslije rata mogli nesmetano krasti. Kada se tome još doda upozorenje komesara sekretaru koji mu kaže: »Jesi li ti poludija? Jesu li ti zasluge već udarile u glavu?«, čovjek se zbilja može jako, jako zabrinuti… Ako već nije zabrinut.


NOVI VODITELJ U POTJERI
U zadnje vrijeme izbjegavam gledati kvizove. Nerviram se kada ne znam odgovore na pitanja, a ako znam, onda se još više nerviram jer je šteta da ja ovako pametan ne odnesem novce.
A odnio bih ih jer je moje znanje golemo. Problem je što me ne zovu, a ne zovu me jer se nisam prijavio i tu staje priča o moje sudjelovanju.
S druge strane, kažu da je Joško Lokas zamijenio Tarika Filipovića i odmah su počeli komentari i usporedbe. Svatko je zanimljiv na svoj način i ne mogu biti dva ista tako da mi je to nekako bespredmetno, ali sam ipak sjeo pogledati i donijeti presudu.
Naravno, i kod mene je bilo predrasuda jer imam visoko mišljenje o Tariku kao voditelju, ali sam se ipak ugodno iznenadio s Joškom koji ima neki svoj šarm koji u ovom formatu kviza može doći do izražaja za razliku od očajno dosadnog, sporog i razvučenog kviza »Šifra« koji je do sada vodio. Svi su navikli na Tarika, ali ni ovaj nije loš, a pogotovo je vješt u brzom čitanju pitanja. Nadam se da će istom brzinom čitati i natjecateljima kao i lovcima i svi će biti zadovoljni.


HVALA BOGU, PALME SU VRAĆENE!
Na jednoj od televizija sam konačno vidio i jednu dobru vijest! Palme su vraćene u Jazine!!! Moram priznati da sam nemalo iznenađen, šokiran i uznevjeren.
Bio sam uvjeren da će ih po ružnom starom zadarskom običaju jednostavno ukloniti i betonizirati, ali oni to ipak nisu napravili. Doduše, kada vidim što to rade na tom dijelu rive zbilja mi nije jasno zašto su uopće dirali taj prostor, osim ako im nije bio i ovdje kao na Poluotoku još jednom dodatno smanjiti broj parkirnih mjesta. Jer…
Ako čovjek malo rezonira logički u toj zgradi zvanoj »Ljepotica« zbilja ima premalo apartmana, restorana, fastfudova i suvenirnica, smrada užeglog ulja, a previše stanara. Sve to treba pod hitno raseliti!