Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

HT PREMIJER LIGA Mogu li Vlašićeve trupe ponovno slaviti na gostovanju?

09.10.2020. 08:54


Za sada sve ide po planu. U tri kola ostvarene su dvije pobjede, a od toga jedna je stigla u gostima. Košarkaši Sonik-Puntamike izuzetno su dobro krenuli u sezonu. U prvom kolu su razbili Škrljevo u gostima, da bi u drugom kolu ponovno gostovali, ovaj puta na šibenskom Baldekinu, gdje nisu imali odgovor na igru Šibenke koja se želja iskupiti nakon teškog poraza na Višnjiku protiv Zadra. No, u prvoj domaćoj utakmici Puntamičani su uz nešto sitnih problema slavili u Jazinama protiv Hermec Analitice.
– Naporno smo radili i zaslužili smo tu pobjedu – rekao je najbolji igrač Sonik-Puntamike u toj utakmici Tomislav Cvitković, dodavši:
– Vratila nas je u život nakon Šibenke.
Inače, Hermes je dosta dobro ušao u utakmicu, poveo i držao solidnu prednost u prvom dijelu, da bi iskusni Teo Petani povezao tri trice kao u najboljim danima i u samo 90 sekundi preokrenuo prednost.
U drugoj četvrtini Sonik nastavlja rasti, nakon Rašićeve trice odvaja se na +9 (32-23), a u nekoliko navrata ima i 13 poena viška. Ipak, u trećoj četvrtini Hermes je nešto bolji, stižu gosti na samo tri koša razlike i imaju nekoliko napada za potpuni egal. Analitičari to ne koriste, na što domaći igrači dobro reagiraju i serijom 7:9 se odvajaju, a u četvrtoj dionici vrlo brzo i zatvaraju utakmicu.
– Da, pali smo nešto u drugoj dijelu, ali to je i normalno jer imamo poprilično mladu momčad – dodao je Cvitković.
A danas će zadarski sastav odigrati dvoboj četvrtog kola (nadamo se da neće biti otkaza) u gostima kod Dubrave Furnir. Zagrepčani su u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvarili dva poraza i jednu pobjedu. Prvo su poraženi na gostovanju kod Alkara, nakon čega neočekivano visoki pobjeđuju Vrijednosnice Osijek na svom terenu, no kolo kasnije isto tako neočekivano lagano gube kod Škrljeva. Kako se čini Dubrava je pretežno domaćinska momčad, što znači da će danas biti veliki izazov Puntamičanima. Važnu ulogu u momčadi ima bivši igrač Zadra Mislav Brzoja, ali i Zadranin Ante Smolić.
– Idemo po pobjedu u Dubravu – zaključio je Cvitković.