Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Perišić, Gvardiol i Livaja »kockastima« donijeli tri nova boda

09.10.2021. 07:14


Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je novu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kataru. »Vatrene« su do pobjede predvodili Ivan Perišić koji je zabio za vodstvo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, te Joško Gvardiol koji je pogodio u 80. minuti utakmice. U drugoj minuti sudačke nadoknade točku na »i« stavio je Marko Livaja. Uz brojne prilike Hrvatska je propustila iskoristiti i najstrožu kaznu u 53. minuti kada je srušen Kramarić. Međutim, vratar Michael koji je Ciprane spasio »potopa« skinuo je jedanaesterac hrvatskom kapetanu Luki Modriću. Ovom pobjedom Hrvatska je ostala vodeća u skupini H.


Perišić probio bedem
U 13. minuti Hrvatska je imala prvu priliku u ovom dvoboju. Vlašić je s desne strane povratnom loptom uposlio Kramarića koji iz prve tuče preko gola. Igrala se 14. minuta kada je Sosa s 25 metara uputio opasan udarac, a vratar Michael krajnjim naporom odbio loptu do Vlašića koji ponovno centrira, a Ćaleta.Car tuče preko gola. Modrić je u 16. minuti slolomom prošao kroz obranu Cipra i gađao bliži kut, ali ništa od vodstva »vatrenih«. Vlšić je u 19. minuti s ruba šesnbaesterca gađao, ali lopta odlazi preko gola. U 21. minuti Perišić je fantastično tukao s ruba šesnaesterca malo iskosa s lijeve strane, Michael krajnjim naporom brani. U 23. minuti Hrvatska pogađa mrežu Ciprana, ali nakon intervencije VAR-a gol je poništen. Sosa je na lijevoj strani odlično uposlio Perišića koji je ipak bio iza obrane Ciprana, pa je gol Kramarića poništen. Perišić je u 31. minuti nakon okomite lopte Gvardiola gađao suprotni kut, ali nije bilo dovoljno preciznosti. U 35. minuti Kramarić je ponovno pokušao iznenaditi Michaela koji drži iznad vode Ciprane. U samoj završnici prvog poluvremena velika šansa za »kockaste« koju propušta Kramarić nakon asistencije Sose. I onda u drugoj minuti sudačkog dodatka Modrić »loptom s očima« pronalazi Perišića koji sa nekoliko metara vara Michaela i Hrvatsku dovodi u vodstvo – 0:1. S minimalnim vodstvom Hrvatske otišlo se na odmor.


Dva gola u nastavku
I u nastavku je Hrvatska prva priprijetila. Modrić je uposlio Perišića koji tuče u blok. U 53. minuti »vatreni« su izborili jedanaesterac. Kramarić je ušao u šesnaesterac gostiju gdje ga ruše Ciprani i sudac Oliver pokazuje na kreč. Modrićev udarac s bijele točke odlično čita Michael i ništa od povećanja vodstva Hrvatske. U 59. minuti nova velika prilika za »vatrene«. Perišić je u šesnaestercu gostiju odlično uposlio Vlašića koji sa osam metara gađa pored gola. U 74. minuti Hrvatska je u jednom napadu uputila tri udarca, tukli su Livaja, Pašalić i Modrić, ali lopta je sva tri puta zapela u bloku domaćina. Minutu kasnije Perišić je odlično s lijeve strane ušao u šesnaesterac gostiju i odlično tukao, ali brani Michael. U 76. minuti ponovno je domaći vtara ispao junak nakon što je Brekalo odlično pucao s 22 metra malo iskosa. Igrala se 77. minuta kada je kapetan Modrić tukao s ruba šesnaesterca, ali umalo je neprecizan U 80. minuti Hrvatska je nakon brojnih prilika podebljala svoje vodstvo. Nakon kornera s lijeve strane Pašalić je glavom prebacio loptu na drugu vratnicu gdje se našao Gvardiol koji postiže svoj prvijenac u kockastom dresu – 0:2. U drugoj minuti sudačke nadoknade Marko Livaja je na asistenciju Brekala pogodio za konačnih 0:3.




CIPAR 0 – HRVATSKA 3
LARNAZA – AEK Arena. Sudac: Michael Oliver (Engleska). Strijelci: 0:1 Perišić (45’), 0:2 Gvardiol (80’), 0:3 Livaja (90’+2). Žuti kartoni: Artymatas, Avram (Cipar) Kovačić, Stanišić (Hrvatska) Crveni: -.
CIPAR: Michael, Andreou, Storeiou, Ioannou, Psaltis, Artymatas (od 69’ Kyriaku), Kastanos, Avraam (od 60’ Antoniades), Pittas, Sotiriou (od 86’ Kokoiulli), Papoulis
HRVATSKA: Livaković, Stanišić, Ćaleta-Car, Gvardiol, Sosa, Brozović (od 84’ Jakić), Modrić (od 84’ Ivanušec), Kovačić (od 63’ Pašalić), Vlašić (od 69’ Brekalo), Kramarić (od 69’ Livaja), Perišić. Izbornik: Zlatko Dalić