Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Stojanov: Motivirano po trobod Smokrović: Bahato do pobjede

09.10.2021. 07:49


Ovoga vikenda na rasporedu su utakmice 9. kola Treće HNL jug. Primorac (B) će put Ploča gdje ih danas s početkom u 15.30 sati očekuje dvoboj s ondašnji Jadranom. Hrvatski vitez Posedarje svoju utakmicu igra sutra i to u Opuzenu protiv Neretvanca. Kao što je poznato Zadar je unaprijed odradio ovo kolo zbog današnje prijateljske utakmice protiv splitskog Hajduka. Na Stanovima su rezultatom 2:0 bili bolji od Zagore. Nadajmo se da će Biograjci i Posedarci biti jednako ili barem približno uspješni. Imaju izrazito teške zadaće i to na gostovanjima, ali sigurni smo da će dati i posljednji atom snage za pozitivan rezultat.


U gornji dom
Biograjci danas idu put Ploča na noge drugoplasiranom Jadranu. Momčad iz kraljevskog grada u prošlome je kolu na svom travnjaku bila bolja od OSK-a pobijedivši ga rezultatom 4:2. To im je donijelo pomak prema gore na trećeligaškoj ljestvici i sada su na 8. mjestu s 11 osvojenih bodova. Sigurni smo da pobjednički niz žele nastaviti i u Pločama što neće biti nimalo lagan zadatak. Jadran LP je u prošlom kolu slavio u Dubrovniku pobijedivši GOŠK 1:2 i prvi su pratitelji HV Posedarju s 19 osvojenih bodova. Momčad Krešimira Sunare ima kvalitetu i nije nemoguće da iznenade Pločane na njihovom travnjaku.
– Bili smo puno bolji od OSK, zabili im četiri pogotka i na kraju uvjerljivo slavili. Ova pobjeda daje nam dodatno samopouzdanje i siguran sam da ćemo u nastavku prvenstva biti još i bolji. I naravno, plasirati se među vodeće momčadi Lige jer tamo po kvaliteti koju posjedujemo zaslužujemo i biti. – kazivao je jučer vratar biogradskog Primorca Mate Stojanov.
Zadatak koji imaju pred sobom Biograjci nije nimalo lagan. Idu na noge jednoj od najboljih momčadi Lige, Jadranu iz Ploča.
– Svjesni smo da je Jadran LP jedna od najboljih momčadi Treće HNL i to je ono što nas dodatno motivira. Svjesni smo da nas ne očekuje nimalo lagana utakmica, ali bez obzira na to u Ploče putujemo po pobjedu. Ako odigramo najbolje što možemo, nije nemoguće da se iz Ploča vratimo sa sva tri boda. Dat ćemo svoj maksimum i vjerujem da u tom slučaju možemo ostvariti pobjedu koja bi nas onda gurnula u gornji dio ljestvice gdje i želimo biti – kazao je vrlo odlučno Mate Stojanov.


Težak ispit
HV Posedarje u nedjelju mora put Opuzena na noge ondašnjem Neretvancu. Posedarci su hit ove sezone i zasluženo drže prvo mjesto na trećeligaškoj ljestvici. Sigurni smo fa tamo žele i ostati, a da bi u tome uspjeli moraju ostvariti pozitivan rezultat u Opuzenu. U prošlom kolu je momčad Josipa Butića na svom travnjaku slavila protiv Uranije 3:0 i na noge Neretvancu putuju puni samopouzdanja. Neretvanac je poskliznuo na svom travnjaku gdje su poraženi od Splita rezultatom 1:2. Unatoč tome ostali su na visokom 4. mjestu s 14 osvojenih bodova.
– Relativno lako smo na svom travnjaku svladali Uraniju. Vrlo rano smo zabili prvi pogodak i do poluvremena riješili pitanje pobjednika u tom dvoboju. Bili smo favoriti u toj utakmici i obično kada momčad koja u dvoboj ulazi s prvog mjesta zabije rani pogodak, to izazove dodatni respekt kod suparnika i sve bude vrlo brzo gotovo. Pospremili smo na naš konto ta tri boda i odmah se okrenuli sljedećim izazovima – kazivao je jučer Vedran Smokrović, strijelac drugog pogotka u srazu s momčadi iz Baške Vode.
Posedarci će ove nedjelje imati ipak teži zadatak, gostuju u Opuzenu kod četvrtoplasiranog Neretvanca.
– Neretvanac ima kvalitetnu momčad što sugerira i njihov položaj u gornjem dijelu ljestvice. Izgubili su na svom travnjaku od Splita u prošlom kolu, a oni rijetko gube dvije utakmice zaredom. Očekuje nas teška utakmica, ali mi u Opuzen putujemo pozitivno bahati sa željom da pobijedimo i u ovom dvoboju. Neće biti lako, ali u svakoj utakmici želimo pobjedu i dat ćemo sve o sebe da to i ostvarimo – kazao je na kraju razgovora Vedran Smokrović.