Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Konačna odluka o Contusovim linijama ovaj tjedan?

Autor: Teuta Babajko Jamičić

08.11.2009. 23:00
Konačna odluka o Contusovim linijama ovaj tjedan?


U Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pristigla su dva prigovora na odabir autoprijevozničke tvrtke APP Požega za novog koncesionara za autobusni prijevoz putnika na nekadašnjim Contusovim linijama od Zadra prema Zagrebu i Splitu.
Prigovore su poslale tvrtke Panorama bus i Samoborček, a o njima bi Povjerenstvo za provođenje postupka javnog poziva pri Ministarstvu trebalo raspravljati ovih dana. Konačna odluka očekuje se do kraja ovog tjedna pa bi, ako povjerenstvo ne uvaži prigovore, nekadašnji radnici Contusa nakon gotovo pet mjeseci bez posla mogli uskoro početi raditi.
Naime, tvrtka App Požega prilikom javljanja na javni poziv obvezala se da će zaposliti sve nekadašnje djelatnike Contusa, što je i bio jedan od uvjeta javnog poziva. Nekadašnji zaposlenici Contusa na čelu sa svojim sindikalnim predstavnicima u više su navrata isticali da su zahvalni Ministarstvu na pokazivanju socijalne osjetljivosti.
Podsjetimo, nakon što je postalo jasno da će tvrtka Contus zbog neplaćenih dugove prema državi izgubiti pravo na dozvole za prijevoz putnika te na koncesiju za linije, Ministarstvo je raspisalo javni poziv u kojem je, između ostalog, obvezalo sve zainteresirane na zapošljavanje svih zaposlenika. Prvi javni poziv je poništen, dok je na drugom koncesija pripala Čazmatransu Nova, ali je kasnije otkriveno kako i ova tvrtka ima dugove prema državi, što je protivno uvjetima natječaja te je izbor pao na APP Požegu.