Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Natječu se Vesna Sabolić, Zvonko Mišlov i Dragan Lončar

Autor: Nives Rogoznica

08.11.2009. 23:00
Natječu se Vesna Sabolić, Zvonko Mišlov i Dragan Lončar

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Predsjedništvo se složilo da svo troje kandidata za predsjednika ima našu podršku u jednakoj mjeri, kako bi izbor bio što demokratskiji i što pošteniji, kazao je Željko Kurtov-Buš


Troje kandidata natječe se za mjesto predsjednika Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke Zadarske županije, dok se dvojica natječu za mjesto potpredsjednika. Aktualni predsjednik ŽO HNS-a Željko Kurtov-Buš koji se, kako je i najavio nije kandidirao, izvijestio je kako su zaprimljene kandidature Vesne Sabolić, predsjednice zadarskog HNS-a koju kandidira njezina podružnica, Zvonka Mišlova kojeg predlaže njegova podružnica u Kalima, te Dragan Lončar kojeg na mjestu predsjednika želi vidjeti njegova matična podružnica u Poličniku. Nema gužve kad je pitanju izbor za potpredsjednike; dvoje potpredsjednika se bira i kandidata je dvoje, a riječ je o Milanu Stojanovu iz Pakoštana i Denisu Bariću, predsjedniku Dalmatinskog saveza za otoke.
– Prvi put u povijesti županijske organizacije, Predsjedništvo se složilo da nikom od kandidata ne damo posebnu podršku, nego da svo troje kandidata za predsjednika ima našu podršku u jednakoj mjeri, kako bi izbor bio što demokratskiji i što pošteniji, kazao je Kurtov.
Izborna skupština održat će se u srijedu poslijepodne.