Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Roman prvijenac zadarske gimnazijalke Anite Glavan

Autor:

08.11.2009. 23:00
Roman prvijenac zadarske gimnazijalke Anite Glavan

Foto: Filip BRALA



U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar sinoć je predstavljena knjiga “Koža boje cimeta”, roman prvijenac Anite Glavan.
“Koža boje cimeta”, priča je koja pokazuje da je sve moguće kada se voli. U predgrađu Buenos Airesa živi Carmen, djevojka koja se svakodnevno suočava s brojnim problemima: manjkom samopouzdanja, neprihvaćanjem okoline, lošim ocjenama, nezainteresiranom majkom. Jedno svjetlo pruža joj Andres, nježan i pažljiv dečko koji je vidi onakvom kakva stvarno jest. No, niz okolnosti natjerat će mladi par na bijeg, a ta će im odluka donijeti pustolovinu o kojoj nisu ni sanjali…
Anita Glavan rođena je 10. rujna 1992. godine u Zadru. Pohađa drugi razred Nadbiskupske klasične gimnazije, a u slobodno vrijeme obožava čitati Marqueza, Sabata, Nerudu.
Želja joj je studirati španjolski i engleski, a njezina najveća inspiracija je Latinska Amerika, čiju je čaroliju prenijela i u svoj roman.
Mlada autorica govorila je o svom pisanju, a posjetitelji su imali priliku čuti i nekoliko ulomaka iz romana. Za glazbeni dio večeri pobrinuo se Kristijan Glavan.
O knjizi je govorila i Stanislava Nikolić-Aras, voditeljica radionice kreativnog pisanja, a moderator večeri je bila Iva Pejković, također mlada zadarska spisateljica i voditelj Kluba čitatelja za mlade.
Po završetku promocije druženje se nastavilo u književnom klubu “Knjigozemska”.