Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Treći rođendan MK Beštije

Autor: Tomislav Jerak

08.11.2009. 23:00
Treći rođendan MK Beštije

Foto: Tomislav JERAK



U subotu je u restoranu „Laguna” na Boriku bilo puno razloga za slavlje. Najbitniji je svakako bio treći rođendan MK Beštije, zasigurno najpopularnijeg zadarskog moto kluba.
Iako tek treće ljeto djelovanja, Beštije iza sebe imaju puno hvalevrijednih akcija, koje su od samog početka humanitarnog karaktera. Na velikoj moto proslavi ovog vikenda, sav je sakupljeni prihod bio namjenjen dječjem vrtiću „Latica”, kojem su članovi Beštija već nebrojeno puta pomogli na sličan način. To je i dokaz da se iza ove, za neke konzervativce grube površine sačinjene od bradatih motorista u kožnjacima, krije velikodušno srce.
Kako to i dolikuje vječnim zaljubljenicima u dva kotača, rođendanska proslava je protekla u znaku kvalitetnog druženja, žestokog rock’n’rolla, i naravno, izobilja hrane i pića. Prostor zaboravljenog restorana Lagune ovom prigodom ponovno je oživio, i bio odredište bikerima, koji su unatoč lošim vremenskim uvjetima i kilometraži, odlučili upriličiti proslavi prijateljskog im kluba.
Da nitko ne bude gladan ni žedan, pobrinuli su se meštri s pregačama, koji su neprestano „izbacivali” porcije graha s kobasicom i suhim mesom, te slane srdele s gradela, za kojima je pivo teklo u potocima. Uz zvukove Sabbatha, Purplea, Zeppelina, ZZ Topa i live izvedbe rock standarda Bare iz Utvara, zabava je potrajala do kasnih noćnih sati. Može se reči da je rođendanska proslava kluba prošla u najboljem redu, a to se i moglo očekivati s obzirom da je glavni moto Beštija „Dođite u miru ili nemojte ni doći”.