Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Čačić i Nikolić dijelit će klupu rukometaša

08.11.2010. 23:00
Čačić i Nikolić dijelit će klupu rukometaša


Prvi je bolje rješenje jer, smatra Uprava, na treninzima se ne radi dovoljno kvalitetno, a na utakmicama se gube bodovi. Drugoga ćemo pak zadržati jer, ako ništa drugo, posjeduje trenersku licencu – otprilike ovako razmišljalo je vodstvo Rukometnog kluba Zadar kada je krenulo u sastavljanje slagalice zvane promjene na klupi. Ovakav scenarij kasnije će potvrditi i Perislav Zrilić, prvi čovjek Zadra.
Tako je ulogu „prvog” po novom preuzeo Miroslav Čačić, šef struke, a „drugi” je Igor Nikolić, dojučerašnji prvi trener rukometaša iz Mocira koji bi od sada trebao biti samo „trener”. U prijevodu, njegov će status biti formalan i deklarativan, a ovlasti, po svemu sudeći, ograničene. Glasine koje ovih dana lebde iznad Mocira na taj će način dobiti svoj epilog, a u pokušaju njihova „prizemljivanja” jučer smo kontaktirati nekoliko glavnih aktera.
– I dalje ostajem u Klubu, no od sada ćemo u radu s prvom momčadi sudjelovati Miroslav Čačić i ja. Zbog poslovnih obveza nisam u mogućnosti maksimalno se posvetiti treninzima te sam procijenio da je ovako najbolje. To znači da ću pomagati koliko budem mogao, najvjerojatnije radom s vratarima, dok će šef struke voditi glavnu brigu o prvom sastavu – izjavio je Igor Nikolić čiji je novi status pojasnio upravo šef struke.
– Priče o smjenjivanju Igora Nikolića nemaju osnove. On je i dalje trener Zadra, no s obzirom na tešku situaciju u kojoj se klub trenutačno nalazi i opasnost ispadanja iz lige, kao šef struke procijenio sam da je najbolje da se spustim na teren i svojim znanjem i autoritetom dodatno motiviram momčad. Iako sam, na neki način, ja sada u poziciji glavnog, a Nikolić pomoćnog trenera, to ne znači da je on krivac za loše rezultate. Dapače, smatram da je napravio dobar posao, a moja je uloga, ponovit ću, pomoći Klubu – naglašava Čačić.
Nakon izjava trenerskog dvojca, Perislava Zrilića zamolili smo da prokomentira novonastalu situaciju, te da odgovori je su li istinite glasine o pozivanju Roka Paleke da se vrati na mjesto trenera.
– Situacija je teška te smo na sastanku s igračima odlučili da je potrebno uvesti određene promjene. Istina je da smo kontaktirali Paleku, no isto tako i da je on tek napustio klupu Zadra i da još uvijek nema motiva za povratak. Stoga, druga moguća alternativa bio je Čačić – kojem smo dali odriješene ruke. On će odrediti način rada na treninzima i ulogu Igora Nikolića u svemu tome – objasnio je predsjednik Zadra zaključivši kako će na klupi zadarskog prvoligaša u nadolazećim utakmicama sjediti oba trenera: „Nikolić ima licencu i može doprinijeti momčadi, a Čačić veliko iskustvo, u ovim trenucima itekako potrebno”.