Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Građani imaju povjerenja u HDZ

08.11.2010. 23:00
Građani imaju povjerenja u HDZ


U povodu nedjeljnih izbora za vijeća mjesnih odbora zadarski HDZ je u svojim stranačkim prostorijama u Medilićevoj ulici održao konferenciju za novinare. Pored gradonačelnika, člana zadarskog HDZ-a dr. Zvonimira Vrančića, na konferenciji su sudjelovali i nositelji lista iz četiri mjesnih odbora, Josp Nekić (Plovanija), Olivio Meštrović (Bokanjac), Šime Mičić (Dračevac) i Dragan Jurjević (Gaženica).
– HDZ-ova formula uspjeha na nedjeljnim izborima za mjesne odbore su mladi, visoko obrazovani ljudi i iskusni stranački veterani, naglasio je Vrančić pošto je pozvao građane da izborima izaberu HDZ jer će, kaže, njihove zahtjeve i želje pokušati realizirati kroz naredno čeverogodišnje razdoblje.
Vrančić je istaknuo kako HDZ izlazi na izbore u 35 od 37 mjesnih odbora u kojima u ogromnoj većini imao prevlast, te je siguran da će se ta prevlast i kontinuitet i dalje nastaviti.
–  Građani imaju povjerenja u HDZ. U Zadru već dvadeset godina vlast obnaša HDZ te su sa primjerenom suradnjom čelnika u mjesnim odborima, Gradskog odbora HDZ-a i gradskih vlasti stvarane pretpostavke za ravnomjerni razvoj svih gradskih četvrti. U kontinuitetu vlasti završiti ćemo mnoge poslove na dobrobit svih građana. Bez obzira na konkurenciju stranačkih i nestranačkih lista HDZ je zaista najbolji izbor za ove izbore, uvjeren je Vrančić podsjećajući na prehodno razdovlje vlasti HDZ-a kad je, kaže, izuzetno puno napravljeno za Grad Zadar.
–  Uvijek su nam bili važni izbori za mjesne odbore a ne samo ove godine. Naime, ima neumjesnih primjedbi čelnika zadarskih oporbenih stranaka kako se u mjesnim odborima ništa ne radi. Međutim, oni to ne mogu ni znati jer ih dosada nije ni bilo tamo. Uvjeravam vas kako u mjesnim odborima ima itekako puno posla što potvrđuju nadasve vidljivi rezultati, poručio je Zvonimir Vrančić.
Po prvi put stanovnici gradskog naselja Plovanija birati će svoje predstavnike u samostalnom mjesnom odboru Plovanija, kojeg je zadarsko Gradsko vijeće osnovalo 3. kolovoza ove godine. Nositelj liste za MO Plovanija, Joso Nekić najavio je kako će raditi na izgradnji malog i dječjeg sportskog igrališta, boćališta, ishođenju primjerenijeg mjesta za spomen obilježje poginulim hrvatskim vitezovima, osnivanju DDK-a, pomagati će kreativnu udrugu pri župi Sv. Josip, besplatno podučavati učenike slabijeg socijalnog statusa, ishoditi prostor za mjesni odgor i drugo.
Nositelj zajedničke liste HDZ-HSS u MO Bokanjac, Olivio Meštrović, istaknuo je kako će u predstojećem mandatu u Bokanjcu, koji broji 1.400 stanovnika, akcent dati na uređenju javnih površina, odvodnji, uređenja Trga Sv. Šimuna i Tadije, Puta Vrela i drugim manjim ali za lokalnu sredinu velikim projektima.
Šime Mičić, nositelj liste za MO Dračevac, je istaknuo kako su potpuno nova, mlada ekipa koja će dati sve na dobrobit i zadovoljstvo svih žitelja. Naime, i 15 godina nakon zvršetka Domovinskog rata taj dio grada ima jako puno problema te će im prioritet biti dovršetak vodoopskrbnog sustava, obnova Kaštela, uređenje društvenog doma, izgradnja igrališta i nogostupa, bolja povezanost s gradskim prijevozom.