Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ikić: MMF – makroekonomsko i političko pitanje

08.11.2010. 23:00
Ikić: MMF – makroekonomsko i političko pitanje


Riječ je o makroekonomskom pa i o političkom pitanju i ja s ove županijske razine nemam dovoljno ulaznih podataka da bih ga mogao šire komentirati, kazao je Ikić


U ozračju polemika treba li Hrvatska angažirati MMF ili smo sami u stanju provesti što je potrebno kako bismo isplivali iz krize, ovog tjedna u posjet Hrvatskoj dalaze stručnjaci iz Međunarodnog monetarnog fonda.
Ovih dana je atmosferu podgrijao i guverner HNB-a Željko Rohatinski, koji je na konferenciji u Šibeniku izrazio žaljenje što Hrvatska nije prije pozvala MMF.
Što o eventualnom sklapanju novog aranžmana s MMF-om misle u čelnoj gospodarskoj instituciji u Zadru, Županijskoj komori HGK-a, pokušali smo doznati od tajnika Denisa Ikića.
– Riječ je o makroekonomskom pa i o političkom pitanju i ja s ove županijske razine nemam dovoljno ulaznih podataka da bih ga mogao šire komentirati. Nisam upoznat s dinamikom otplate kredita koje ima država i ovo mi je zaista vrlo teško komentirati, kazao je Ikić, izrazivši uvjerenje da bi i desetak makroekonomskih stručnjaka koliko ih u Hrvatskoj ima imali podijeljena razmišljanja o ovoj temi.
Podsjetimo ipak da je opći stav stručnjaka da MMF od Hrvatske zapravo ne bi tražio ništa više nego što je zapisano u Vladinu Programu gospodarskog oporavka.