Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Marina Vuković Dujmović na čelu Ureda župana

08.11.2010. 23:00
Marina Vuković Dujmović na čelu Ureda župana


Župan je imenovao i pročelnika Ureda za unutrašnju reviziju. Pročelnikom ovog ureda postao je diplomirani ekonomist Željko Ivaković, zaposlenik Županije, koji je i do sada radio na poslovima unutrašnje revizije
Ured župana dobio je s današnjim danom u osobi Marine Dujmović Vuković svoju prvu pročelnicu.
Diplomirana pravnica Dujmović Vuković, donedavna državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa i nekadašnja predsjednica Prekršajnog suda u Zadru, izabrana je između troje kandidata koji su se prijavili na natječaj i ispunjavali uvjete za ovo radno mjesto, a pročelnicom ju je imenovao župan Stipe Zrilić na danas održanom kolegiju.
– Iako je sve troje kandidata bilo kvalitetno, Marina Vuković Dujmović je sa 18 godina radnog staža gotov čovjek za ovo radno mjesto, komentirao je župan Zrilić, napomenuvši da će pročelnica Ureda župana biti jako bitna koordinaciji poslova na međunarodnoj suradnji koji će u nadolazećem razdoblju, kad Hrvatska uđe u Europsku uniju, biti sve intenzivniji.
Obnova sportske dvorane u Gračacu
Župan je danas imenovao još jednog novog pročelnika i to pročelnika Ureda za unutrašnju reviziju. Pročelnikom ovog ureda postao je diplomirani ekonomist Željko Ivanković, zaposlenik Županije, koji je i do sada radio na poslovima unutrašnje revizije.
Na današnjem kolegiju župan Stipe Zrilić podržao je Plan intervencije kod iznenadnih onečišćenja mora u Zadarskoj županiji, o čijem će pak donošenju odlučivati Županijska skupština.
U nastavku kolegija je županijski tim za pripremu i provedbu projekta “Razvoj investicijskog okruženja” dopunjen dvojicom novih članova. Odlukom župana za nove članove Tima imenovani su Dinko Basioli, dipl. oec., viši stručni suradnik za industriju u HGK, Županijskoj komori Zadar i Daniel Pavić, dipl. oec., savjetnik za energetiku i infrastrukturu u Upravnom odjelu za gospodarstvo Zadarske županije.
Zeleno županovo svjetlo dobio je sporazum između Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Zadarske županije o uređenju športske dvorane u Gračacu.
Zadarska županija i UNDP sporazumom su dogovorili suradnju na obnovi sportske dvorane Srednje škole u Gračacu, koja je, čulo se na kolegiju, u prilično lošem stanju. Projekt uređenja dvorane vrijedan je 583.500 kuna, a dogovoreno je da će UNDP radove sufinancirati sa 300.000 kuna, a ostalih 283.500 osigurat će Zadarska županija. Dio ukupnog iznosa sufinanciranja Zadarske županije u iznosu od 115.000 kuna osiguran je u Proračunu Zadarske županije za 2010. godinu, a preostalih 168.500 kuna planira se osigurati u Proračunu Zadarske županije za 2011.
Projekt “Solarni centar”
Inače, na području Gračaca živi oko 550 učenika osnovnih i srednjih škola, a samu Srednju školu Gračac pohađa nešto više od 120 učenika koji će uređenjem dvorane dobiti prostor za upražnjavanje sportskih aktivnosti i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.
Župan je dao suglasnost na još jedan sporazum između Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Zadarske županije – sporazum Solarni centar.
Ovim sporazumom dogovorena je suradnja na provedbi projekta “Solarni centar” čiji je opći cilj stvoriti preduvjete za daljnji razvoj zelenog ruralnog poduzetništva koje doprinosi smanjenju stakleničkih plinova, prilagodbi klimatskim promjenama te zaštiti prirode i okoliša.
Ukupna vrijednost provedbe projekta iznosi 358.500 kuna, pri čemu UNDP sufinancira projekt iznosom od 180.000 kuna, a Zadarska županija iznosom od 178.500 kuna.
U raspravu o ovoj točki dnevnog reda uključio se pročelnik društvenih djelatnosti Ivan Šimunić na planu promicanja prednosti i iskoristivosti solarne energije. Županija surađuje sa Strukovnom školom Vice Vlatkovića koja u svojem školskom kurikulumu ima dva nova izborna predmeta – solarni sustavi grijanja i proizvodnja solarne električne energije, kao i novo zanimanje – instalater solarnih sustava.
U zadnjem dijelu sjednice donesene su odluke o prestanku ili izmjenama koncesija na pomorskom dobru te o imenovanju i razrješenju dvoje mrtvozornika.
I ovoga puta su se župan i pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Josip Kraljić složili da situacija oko mrtvozornika doista nije dobro pravno riješena, budući da svaki mrztvozornik ima pravo na odustajanje od službe mrtvozorstva kada to poželi. Na taj se način može dogoditi nedopustiva situacija da se ne može doći do papira potrebnih za ukop pokojnika.


 POVJERENSTVO ZA ZLOPORABU OPOJNIH DROGA


Župan je imenovao predsjednika i članove Povjerenstva za suzbijanje  zlouporabe opojnih droga Zadarske županije za sljedeće četiri godine.
Predsjednikom je imenovan Mladen Mavar, a članovi su Margareta  Mesić, Darija Padovan Buškulić, Boris Radman, Nediljka Dereta, Iva  Lovrin, Zoran Škrgatić, Darko Labura, Ljiljana Fabac, Antonio Vulin,  Renata Jačan, Jakov Vidović, Dario Vučenović, Martina Šimunić, Siniša  Kabić, Danijela Jadrijev i Renata Vuksan.