Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Otvorenje bolničke knjižnice i predavaonice

08.11.2010. 23:00
Otvorenje bolničke knjižnice i predavaonice


Za četvrtak je najavljeno radno otvaranje knjižnice s predavaonicom, koja se od travnja uređivala na katu novoizgrađenog objekta u sklopu zadarske Opće bolnice iznad nove bolničke kuhinje.
Podsjetimo, građevinski radovi završeni su još u kolovozu, a tijekom rujna i listopada opremala se knjižnica i biblioteka. Uređenje i opremanje biblioteke s predavaonicom zadarsku Opću bolnicu stajalo je 1,3 milijun kuna bez PDV-a. Radove je izvodila splitske tvrtka “Alkom”.
Inače, na katu objekta u kojemu je prošle godine otvorena bolnička kuhinja, uz biblioteku s predavaonicom bit će u budućnosti i restoran za zaposlene. No zadarska Opća bolnica je dala prednost ulaganju u znanje i odlučila se za izgradnju, odnosno uređenje predavaonice s bibliotekom na sjevernom dijelu zgrade. Predavaonica ima 110 sjedećih mjesta, a moći će se i pregraditi zidnom stijenom. Vrijednost građevinskih radova iznosi milijun kuna. Što se tiče opreme, predavaonicu i biblioteku zajednički su opremile bolnica i Sveučilište u Zadru, koje će nove sadržaje koristiti za potrebe programa Studija sestrinstva. Oprema stoji oko 300 tisuća kuna.